Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ο "Τόρο" στην Fan Zone της Βαρσοβίας

Δεν μιλάμε όμως για τον Βασίλη για τον αδερφό του Κώστα που βρίσκεται στην Πολωνία


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Στην Fan Zone που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Βαρσοβίας και έχει δημιουργηθεί προκειμένου να βλέπουν από μεγάλες γιγαντοοθόνες μαζικά οι φίλαθλοι τους αγώνες του Euro 2012 εντόπισε ο φακός του «Thrakisport» τον Τοροσίδη, να παρακολουθεί το απόγευμα της Κυριακής το μεγάλο ματς ανάμεσα στην Ιταλία και την Ισπανία. Ωστόσο δεν μιλάμε για τον Βασίλη Τοροσίδη αλλά για τον Κώστα, τον μεγαλύτερο αδερφό του ξανθιώτη ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας.

Ο Κώστας Τοροσίδης παραδοσιακά συνοδεύει τον Βασίλη στις μεγάλες του «αποστολές». Είχε βρεθεί άλλωστε και στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Ωστόσο, όσοι νομίζετε ότι τα δυο αδέρφια είναι όλη την ημέρα μαζί εδώ στην Πολωνία, κάνετε λάθος. Η πρώτη φορά που ο Κώστας μπόρεσε να δει για λίγο τον Βασίλη, ήταν το βράδυ της Παρασκευής, μετά τον αγώνα της πρεμιέρας και για ελάχιστα μόλις λεπτά. Η δεύτερη και τελευταία ήταν το πρωί του Σαββάτου, όταν ο Φερνάντο Σάντος άφησε ελεύθερο το πρωινό στους διεθνείς και ο Κώστας έσπευσε στο ξενοδοχείο της Εθνικής στο Λεγκιόνοβο, για να δει τον μικρό αδερφό του.

Ο Κώστας Τοροσίδης έσπευσε και το απόγευμα του Σαββάτου στο Λεγκιόνοβο, προκειμένου να δει από την εξέδρα την (ανοιχτή στο κοινό) προπόνηση της Εθνικής Ομάδας μετά την ισοπαλία με την Πολωνία. Ωστόσο, τα δυο αδέρφια δεν κατάφεραν να βρεθούν την Κυριακή, που ήταν τα γενέθλια του Βασίλη. Ο ξανθιώτης αρχηγός του Ολυμπιακού τα γιόρτασε για ακόμα μια χρονιά με την οικογένεια της Εθνικής Ομάδας, αλλά μακριά από την δική του οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους, όπως συνέβη άλλωστε και πρόπερσι στη Ν. Αφρική αλλά και το 2008 στο Σάλτσμπουργκ.

Κάπως έτσι, ο μεγάλος αδερφός περιορίστηκε σε τηλεφωνικές ευχές προς τον Βασίλη, αν και βρίσκεται μαζί του στην ίδια πόλη. Άλλωστε μένουν τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά ο ένας από τον άλλον, αφού η Εθνική είναι απομονωμένη στο προάστιο του Λεγκιόνοβο της Βαρσοβίας και οι παίκτες δεν ξεμυτίζουν εύκολα από το ξενοδοχείο, ενώ από το πρωί της Δευτέρας έχει μεταφερθεί στο Βρότσλαβ (όπου ο Κώστας όπως και οι λοιποί συγγενείς των παικτών, παράγοντες της ΕΠΟ αλλά και η πλειοψηφία των ελλήνων φιλάθλων θα έρθει αυθημερόν για τον αγώνα της Τρίτης).

Μόνος λοιπόν και ο Κώστας Τοροσίδης στην Βαρσοβία, είπε να βγει και να παρακολουθήσει από τις γιγαντοοθόνες της Fan Zone την αναμέτρηση Ιταλίας – Ισπανίας, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο καθώς αμέσως μετά έπιασε καταρρακτώδης βροχή και όλοι έσπευσαν στα ξενοδοχεία τους.

Όπως είναι γνωστό, ο Βασίλης Τοροσίδης έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην οικογένειά του. Είναι ιδιαίτερα δεμένος με τον Κώστα, που μένει επίσης στην Αθήνα και έγινε ευρύτερα γνωστός και σε πολιτικούς παράγοντες από την ανάληψη της διεύθυνσης του πολιτικού γραφείου του πρώην βουλευτή Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργό Ανάπτυξης. Ωστόσο έχει εξαιρετικές σχέσεις και με τον έτερο αδερφό, τον Μάνο, τον οποίο πάντρεψε πέρυσι και από τον οποίο έγινε... θείος πριν από λίγες ημέρες.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι έσπευσε στην Ξάνθη στο μόλις ένα εικοσιτετράωρο που είχε ελεύθερο (στις 21 Μαΐου) από την επιστροφή του από την περιοδεία του Ολυμπιακού στην Αυστραλία μέχρι την αναχώρηση για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας στην Αυστρία. Παρά την κούραση και την ταλαιπωρία, ο "Τόρο" θεώρησε ιδιαίτερα σημαντικό να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του σε αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική στιγμή. Επιτέλους βέβαια, ανέβηκε στην Θράκη για κάτι εξαιρετικά ευχάριστο, αφού η απώλεια του πατέρα του Στάθη ακόμα τον βαραίνει.

Πλέον, ο Βασίλης Τοροσίδης χαίρεται που η μητέρα του έγινε γιαγιά και αυτός... χαζοθείος. Είναι ξετρελαμένος με το ανιψάκι του και (θυμηθείτε το!) με την πρώτη ευκαιρία, θα σπεύσει να του αφιερώσει κάτι σε αυτό το Euro. Μακάρι αυτό πέρα από μια σπουδαία απόδοση στο δεξί άκρο της άμυνας να είναι και ένα καθοριστικό τέρμα με την Τσεχία, σαν και αυτά τα κρίσιμα που έβαλε στα προκριματικά του Euro 2012 ή (ακόμα καλύτερα) σαν και εκείνο που πέτυχε πριν δύο χρόνια στη Νότιο Αφρική κόντρα στη Νιγηρία, το οποίο χάρισε την πρώτη νίκη της Ελλάδας σε Μουντιάλ...