Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ποια κρίση; Η Αλεξανδρούπολη δεν μπόρεσε να απορροφήσει 1,5 εκ. ευρώ!!! Θα τα πάρει η Τουρκία...

Μία ακόμα ιστορία εκπληκτικής ελληνικής γραφειοκρατίας εξελίχθηκε στην πρωτεύουσα του Έβρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μία ακόμη ιστορία εκπληκτικής Ελληνικής γραφειοκρατίας εξελίχθηκε στην Αλεξανδρούπολη ,σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το www.faros24.gr. Αποτέλεσμα είναι να χάσει η πόλη και οι επαγγελματίες 1.5 εκ. ευρώ και το οποίο θα πάει στην Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα:


Ο γνωστός "συμπατριώτης μας" εφοπλιστής Φώτης Μανούσης της SAOS, αγόρασε πρόσφατα ένα νέο πλοίο το limperty-αν δεν κάνουμε λάθος και το οποίο θέλει να το "ρίξει" στο Αιγαίο Πέλαγος. Το πλοίο αυτό χρειάζεται κάποιες εργασίες για την κατασκευή καταστρώματος και ο εφοπλιστής ζήτησε να γίνουν εδώ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για να πέσουν τα χρήματα που υπολογίζονται στο 1,5 εκ. ευρώ στην τοπική αγορά. Δηλαδή μία σειρά από επαγγέλματα να δουλέψουν και να βγάλουν μεροκάματο. Όμως η Ελληνική νομοθεσία ,παρ΄ολη την κρίση, φαίνεται πως είνα βαθειά αγκυλωμένη σε λογικές γραφειοκρατίας, αφού δεν επιτρέπει αυτές τις εργασίες , γιατί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν υπάρχει "ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη".Λες και θα κατασκευάσουν καμία φρεγάτα....


Για αυτήν την απίστευτη κατάσταση, αφήνουν να φύγουν τα σημαντικά αυτά χρήματα, για την τόνωση της τοπικής κοινωνίας, λες και είναι τόσο δύσκολο η κυβέρνηση ,να πάρει μία τέτοια απόφαση που να επιτρέπει παρόμοιες εργασίες.Την στιγμή δε, που δεν υπάρχει λειτουργία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, χώρου βυθισμένων πλοίων, αλλα το κράτος δεν ανελκύει την βυθοκόρο. Ο εφοπλιστής σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάει το πλοίο στην Τουρκία για αυτές τις επισκευές και το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ θα καταλήξει στην γειτονική χώρα που δεν αφήνει τίποτα που να μην το εκμεταλευθεί. Άραγε για αυτό το θέμα ασχολήθηκε κανείς σε αυτον τον τόπο;Ή μήπως δεν υπαρχει κρίση...ελπίζουμε κάποιος να βρεθεί να ασχοληθεί με το θέμα.


.