Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ενωτικό κάλεσμα των δυνάμεων της Αριστεράς ζητά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Βασικές θέσεις είναι η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ καθώς επίσης και η εθνικοποίηση τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο
    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ενωτικό κάλεσμα προς το ευρύτερο κίνημα των «αριστερότερων κομμάτων της υπόλοιπης Αριστεράς» με στόχο τη συγκρότηση ενός «αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής» απηύθυναν τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά τους.


Το μέλος της ΚΣΕ και υποψήφιος του Μετώπου Α. Δραγανίγος χαρακτήρισε το πολιτικό πρόγραμμα που καταθέτει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «όπλο στα χέρια των αγωνιστικών δυνάμεων που θέλουν να ζήσουν σε ένα κόσμο διαφορετικό από αυτόν που ζουν σήμερα». Επισήμανε παράλληλα ότι «η ελπίδα που γεννήθηκε από τους αγώνες και την ψήφο στην 6η Μάη θα απογοητευτεί αν κυλήσει σε λογικές αναδιαπραγμάτευσης». Υποστήριξε ακόμη ότι το ευρώ, η ευρωζώνη και η ΕΕ «οδηγούν στο χάος», γι' αυτό, όπως είπε, «εμείς διαλέγουμε την Ευρώπη των αγώνων».

Βασικές θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ καθώς επίσης και η εθνικοποίηση τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, εξήγησε από την πλευρά του ο Π. Σωτήρης, μέλος της ΚΣΕ και υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 θα έπρεπε να είναι προμετωπίδα όλης της Αριστεράς, καθώς, επίσης και ότι δεν πρέπει να εκκαθαριστούν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις με αφορολόγητο τις 5.000 ευρώ, γιατί αυτό οδηγεί εκατομμύρια οικογένειες στην καταστροφή.