Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

"Μπράβο στους Εβρίτες" από τον Βραζιλιάνο Μαρκάο


Για τους Αλεξανδρουπολίτες Γρηγόρη Κοντοστάθη και Γιάννη Καβαρατζή και τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων στη Λάρνακα της Κύπρου μίλησε ο σπουδαίος παλιός πρωταθλητής και νυν προπονητής
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Για τους Αλεξανδρουπολίτες Γρηγόρη Κοντοστάθη και Γιάννη Καβαρατζή, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων μπιτς βόλεϊ στη Λάρνακα της Κύπρου, ήταν το πρώτο τους μεγάλο ραντεβού με το υπέροχο άθλημα της άμμου. Η 9η θέση στον κόσμο τους ανήκει, γεγονός πολύ σημαντικό, αφού αρχίζουν και μπαίνουν στον ... παγκόσμιο χάρτη του μπιτς βόλεϊ.


Μπορεί να μην προκρίθηκαν στην οκτάδα, όμως κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου, την αναγνώριση των αντιπάλων τους, ενώ μοιραία τράβηξαν τα βλέμματα σηματικών ανθρώπων του αθλήματος. Όπως του σπουδαίου Βραζιλιάνου, παλιού πρωταθλητή και νυν προπονητή - εργάσττηκε παλαιότερα και στην Ελλάδα μς τις εθνικές ομάδες - Μαρκάο. Κατά τη σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί του, μετά το νικηφόρο αγώνα μας με την Ισπανία το πρωί της Παρασκευής, εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για την ομάδα των Εβριτών που εκπροσωπούν τα ελληνικά χρώματα σε αυτό το Παγκόσμιο. "Αξίζουν μπράβο στα παιδιά από την Ελλάδα. Έφτασαν δίκαια στην 9η θέση, δείχνοντσς καλά στοιχεία. Είδα τους αγώνες και ειδικά αυτόν κόντρα στην Ισπανία, τον απόλαυσα. Οι αθλητές, πέρα από μυαλό , είχαν ψυχή και καρδιά και τα κατάφεραν πολύ καλά. Και ξέρεις, η Ισπανία είναι μια καλή και έμπειρη ομάδα. Όμως οι Έλληνες έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη".

Ο Μαρκάο μίλησε και για τον αγώνα απεναντι στους δυνατούς νορβηγούς, στον οποίο όμως οι Αλεξανδρουπολίτες δεν τα κατάφεραν. "Η Νορβηγία είναι μια καλή ομάδα. Πέρα από ψυχή και θέληση χρειάζεται καλή στρατηγική και καθαρό μυαλό για να τους κερδίσεις" σχολίασε. Οι Νορβηγοί όμως ήταν και ξεκούραστοι και είχαν το κλικ παραπάνω...αλλά παρόλα αυτά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες.Ο Βραζιλιάνος σταρ δεν χάνει λεπτό από τους αγώνες βιντεοσκοπώντας τους περισσότερος από αυτούς για να τους μελετήσει - κάτι που λίγοι συνάδελφοί του το κάνουν. Κλείνοντας έδωσε το μήνυμα ότι με δουλειά και προσπάθεια, οι Καβαρατζής και Κοντοστάθης μπορούν να συνεχίσουν σε υψηλό επίπεδο.