Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την alexpo 2012

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συνέρρεε από την πρώτη ώρα λειτουργίας της  πάρα πολύς κόσμος, που επιθυμούσε να επισκεφθεί τον χώρο και να συναντηθεί με τους 140 εκθέτες που συμμετέχουν αψηφώντας την κρίση


   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε την λειτουργία της η 15η Εμπορική Έκθεση Αλεξανδρούπολης alexpo, την Παρασκευή 13/7.

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συνέρρεε από την πρώτη ώρα λειτουργίας της (άνοιξε τις πύλες της στις 7 μμ) πάρα πολύς κόσμος, που επιθυμούσε να επισκεφθεί τον χώρο και να συναντηθεί με τους 140 εκθέτες που συμμετέχουν αψηφώντας την κρίση. Η μεγάλη προσέλευση του κοινού και οι υψηλές θερμοκρασίες, δημιούργησαν κάποια μικρά προβλήματα στην κίνηση.

Στις 9 μμ τελέσθηκαν τα εγκαίνια της alexpo 2012 με κάθε επισημότητα. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός (Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος βρίσκεται στη Ρωσία με τα λείψανα του Αγίου Νικολάου), ενώ στις θέσεις επισήμων και κοινού, επικράτησε το αδιαχώρητο. Ο νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου που οργανώνει την εκδήλωση, Χριστόδουλος Τοψίδης εμφανώς ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που εργάστηκαν γι αυτό και σημείωσε πως το όραμα είναι, η έκθεση αυτή να αποτελέσει τόπο συνάντησης παραγωγών, κατασκευαστών, εμπόρων, καταναλωτικού κοινού και εμπορικών επισκεπτών και να εξελιχθεί σε θεσμό με διεθνή εμβέλεια.

H έκθεση alexpo, αποτελεί μετεξέλιξη της παραδοσιακής εμπορικής έκθεσης της Αλεξανδρούπολης, που διοργανωνόταν κάθε διετία από το Επιμελητήριο Έβρου. Στη φετινή, αναβαθμισμένη διοργάνωση συμμετέχουν 140 εκθέτες που εκτός από την άμεση επαφή με το ευρύ κοινό θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε 200 περίπου προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο νέος Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου που μίλησε για τον ρόλο του Υπουργείου που επανασυστήθηκε για να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό ρόλο στην αποκεντροποίηση της διοίκησης. Ο κ. Καράογλου δήλωσε έτοιμος να συγκρουστεί με παρωχημένες νοοτροπίες, ενώ μίλησε για την σημασία ολοκλήρωσης των υποδομών με ιδιαίτερη αναφορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάπτυξη του τουρισμού και του εμπορίου.

Στα εγκαίνια μίλησαν ακόμα, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ενώ τιμήθηκε ο παλαιός Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Χαμπούρης που ξεκίνησε τον θεσμό της Εμπορικής Έκθεσης Αλεξανδρούπολης το 1992!