Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Απίστευτο: Άνοιξε η γη και κατάπιε φορτηγό στην πλατεία της Ξάνθης!

Ενα όχημα του Δήμου κόντεψε να εξαφανιστεί το πρωί του Σαββάτου όταν υποχώρησε το έδαφος την ώρα που περνούσε από τον κεντρικότερο δρόμο στην Πλατεία 


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ένα φορτηγό του Δήμου κόντεψε να εξαφανιστεί το πρωί του Σαββάτου όταν υποχώρησε το έδαφος την ώρα που περνούσε μπροστά από το «Γρηγόρη» της κεντρικής πλατείας, στην Ξάνθη.


Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις 8 το πρωί του Σαββάτου και οι επιβάτες του γερανοφόρου φορτηγού της καθαριότητας έπαθαν σόκ όταν βρέθηκαν σε μια τρύπα. Το ίδιο και οι παριστάμενοι που είδαν ένα φορτηγό να το καταπίνει ο δρόμος !


Είχε προηγηθεί βλάβη σε αγωγό της ΔΕΥΑΞ που έσπασε περίπου στις 7 το πρωί, σε κοντινό σημείο. Τα συνεργεία έφτασαν έγκαιρα για να αποκαταστήσουν τη βλάβη και μετά από μια ώρα ,την ώρα που το φορτηγό του Δήμου περνούσε από την πλατεία, εντελώς ξαφνικά και χωρίς άλλη ένδειξη το έδαφος υποχώρησε και το φορτηγό βρέθηκε μέσα στην τρύπα!


Οι επιβαίνοντας είναι καλά στην υγεία τους, κόσμος συγκεντρώθηκε αμέσως για να δει την τρύπα, βάθους 4 μέτρων που δημιουργήθηκε στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ οι περισσότεροι πιθανολογούν ότι εξαιτίας της βλάβης στην ύδρευσης προκλήθηκε και η υποχώρηση του δρόμου ! Αναγκαστικά διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου και αποκαταστάθηκε μετά τη 1 μ.μ. Επιτόπου έφτασαν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπένης και Πάνος Ταρενίδης, ενώ το φορτηγό κατάφερε να βγει με τη ρυμούλκηση των μηχανημάτων της ΔΕΥΑΞ. Η σκηνή πάντως άφησε άναυδους τους πάντες.


Μ. Τσέπελης: Σε αυξημένη πίεση του δικτύου οφείλονται οι βλάβες


O Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης που επέβλεψε τις εργασίες επισκευής της ΔΕΥΑΞ, ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες παρουσιάζονται σε πολλά σημεία βλάβες από την υψηλή πίεση που σπάζει σωλήνες. Κάτι τέτοιο, ανέφερε, συνέβη και στην Πλατεία, με αποτέλεσμα ο το νερό να διοχετευτεί υπογείως και να προκαλέσει ρήγμα κάτω από την επιφάνεια του οδοστρώματος. Η επισκευή της βλάβης δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη αλλά το σημείο και η ζημιά που προκλήθηκε στο οδόστρωμα καθυστέρησαν την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας. Μετά την αποκατάσταση τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ έπλυναν το δρόμο για να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία. Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/