Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ερχονται Ρώσοι επιχειρηματίες στην Αλεξανδρούπολη

Αποστολή 50 ατόμων από την Αγία Πετρούπολη από 17 μέχρι 27 Ιουλίου 2012 


ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ Η ΙΔΡΥΣΗ 
ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ;






Σε πείσμα πολλών, η αδελφοποίηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τον Δήμο Σοσνόβυι Μπορ της Αγίας Πετρούπολης, που προώθησε με δυναμικές κινήσεις ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, όσον αφορά τους τομείς του τουρισμού και της οικονομίας.

Όπως έχει αναφέρει σε πολλά δημοσιεύματά της η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, οι δεσμοί της Αλεξανδρούπολης με την Ρωσία, είναι πολύ παλιές και ξεκινούν από την χάραξη του πρώτου πολεοδομικού σχεδίου της πόλεως που έγινε από μηχανικούς του Ρωσικού Στρατού.

Ήδη όπως έχουμε γράψει, φιλοξενούνται στις θερινές κατασκηνώσεις της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως παιδάκια από το Σοσνόβυι Μπορ, ενώ μόλις της περασμένη Κυριακή ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος βρέθηκε στην Αγία Πετρούπολη μεταφέροντας για προσκύνημα τμήμα λειψάνων του πολιούχου Αγίου Νικολάου.

Μετά λοιπόν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και το Επιμελητήριο Έβρου, ετοιμάζεται να αδελφοποιηθεί με την Αγία Πετρούπολη.

Στα πλαίσια αυτά αναμένεται να επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, αποστολή 50 και πλέον επιχειρηματικών παραγόντων από την Αγία Πετρούπολη, που κατά το δεκαήμερο της εδώ παραμονής τους, στο χρονικό διάστημα από 17 έως 27 Ιουλίου 2012, θα έχουν επαφές με επιχειρηματίες του τόπου μας, για προώθηση κοινών συνεργασιών, ενώ θα επισκεφθούν την ενδοχώρα του Έβρου καθώς και το νησί της Σαμοθράκης.

Η επίσκεψη αυτή, ανοίγει νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες, για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, που τόση ανάγκη έχει σήμερα η ακριτική περιοχή μας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το ενδιαφέρον των Ρώσων για θερινές διακοπές στην Αλεξανδρούπολη, συνεχώς μεγαλώνει.

Ενώ πρέπει ακόμα να αναφερθεί ότι μέσα στον Αύγουστο, αναμένεται να επισκεφθούν την Αλεξανδρούπολη, για διακοπές μακράς διαρκείας και Γαλλοεβραίοι τουρίστες.
Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που σηματοδοτεί τις θετικές προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας, ως Κέντρο Διεθνούς τουριστικού προορισμού.

Αυτά που αναφέρουμε σήμερα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα νέα.

Γι' αυτό η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, επαναδιατυπώνει το ερώτημα:

Γιατί καθυστερεί η ίδρυση Ρωσικού Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη;

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι από ημέρα σε ημέρα, το Υπουργείο Εξωτερικών θα προχωρούσε στην δημοσίευση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Οι διπλές βουλευτικές εκλογές όμως καθυστέρησαν τις διαδικασίες.

Τώρα περιμένουμε από τον έμπειρο Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Το ίδιο περιμένουμε και από τους νέους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, να προχωρήσουν την αδειοδότηση λειτουργίας της Ρωσικής Τράπεζας - KEDR BANK στην Αλεξανδρούπολη.

Γιατί πέραν των αδελφοποιήσεων, σημαντικός όρος στην παραγωγή οποιονδήποτε αποτελεσμάτων για τον τόπο μας, αποτελούν το Ρωσικό Προξενείο και η Ρωσική Τράπεζα.

Η νέα Κυβέρνηση ας μην αδρανήσει.