Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Ποιο όχημα κλείνει κάθετα τη ράμπα αναπήρων στην Ξάνθη;

Όπως καταλαβαίνετε από τις πορτοκαλί πινακίδες, είναι κρατικό και μάλιστα δημοτικό. Δεν πάει όμως ο νους σας σε ποιον ανήκει...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Αρκετοί αναγνώστες αλλά και δημοσιογράφοι του XanthiPress.gr έχουν κατ΄επανάληψη παρατηρήσει ότι το υπηρεσιακό όχημα του Δημάρχου Ξάνθης παρκάρει παράνομα.


Στην περίπτωση του Δημαρχείου η στενότητα του χώρου και η κατάληψη της ειδικής θέσης δικαιολογούν (όχι απόλυτα) αυτό να συμβαίνει συχνά.


Όμως σχεδόν σε καθημερινή βάση παρατηρείται το όχημα – πλέον το νέο μικρό πετρελαιοκίνητο και οικονομικό αυτοκίνητο πόλης- να παρκάρει παράνομα κάτω από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τη Στέγη Πολιτισμού, συχνά επάνω στο πεζοδρόμιο ή στη ράμπα αναπήρων. Αυτό συνέβη και το πρωί της Τρίτης όταν το όχημα ήταν προκλητικά παρκαρισμένο κάθετα (!) κλείνοντας τη ράμπα πεζών και αναπήρων, την οποία όλοι οι υπόλοποι οδηγοί είχαν αφήσει ανοιχτή και σε μέρα μεγάλης προσέλευσης κόσμου στο κτίριο της Στέγης.


Επειδή το όχημα του Δημάρχου της πόλης πρέπει να είναι το πλέον συνεπές και νόμιμο στην πόλη και επειδή οι συνεργάτες του Δημάρχου, δεν θα πρέπει να εκθέτουν τον ίδιο και να δίνουν κακή εικόνα, το XanthiPress.gr φωτογράφισε την εικόνα που επαναλαμβάνεται σχεδόν καθημερινά, ώστε κάποια στιγμή να σταματήσει η τακτική αυτή. Θέσεις στάθμευσης υπάρχουν άπειρες και μπορεί το όχημα, αφού αφήνει τον επιβάτη του να σταθμεύει σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 10-50 μέτρων !


Ας δοθεί το ελεύθερο στη Δημοτική Αστυνομία να γράφει ΚΑΙ τα υπηρεσιακά οχήματα


Την ώρα της φωτογράφισης άνδρας της Δημοτικής Αστυνομίας – που περιπολεί τακτικά και αποτελεσματικά παρά την έλλειψη προσωπικού- έγραφε προειδοποιήσεις και κλήσεις σε όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητο πλην του Δημάρχου, γεγονός φυσιολογικό αφού οποιοσδήποτε υπάλληλος δεν θα τολμούσε να «γράψει» το υπηρεσιακό όχημα. Καλό θα είναι στο εξής η ηγεσία της Δημοτικής Αστυνομίας να δώσει το ελεύθερο στους άνδρες της, να κόβουν κλήσεις και στο όχημα του Δημάρχου Ξάνθης για να αποκατασταθεί η λανθασμένη εικόνα.


XanthiPress.gr