Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Συναντήσεις με Βουλευτή και Ευρωβουλευτή της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου

ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ 
ΤΗΝ ΓΩΓΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗ 
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΒΡΟΥ;




Σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου, στο γραφείο της, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργία Μαυρανεζούλη-Νικολάου δέχτηκε εθιμοτυπική επίσκεψη αρχικά από την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάντια Βαλαβάνη ,συνοδευόμενη από μέλη του κόμματος στο νομό και στην συνέχεια από τον Ευρωβουλευτή κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και την κυρία Κασιμάτη.

Κατά την διάρκεια των συσκέψεων θίχτηκαν τα θέματα που απασχολούν το νομό και οι εκπρόσωποι έθεσαν διάφορες ερωτήσεις. Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και διαπιστώθηκε ότι έχουμε υποστηρικτές στα θέματα, όπου υπάρχει σημείο σύγκλισης ,στην Βουλή και Ευρωβουλή αντίστοιχα.

Με την κ. Βαλαβάνη τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην εξέλιξη του θέματος λειτουργίας των χρυσωρυχείων, στη λαθρομετανάστευση, στο θέμα της υπάρχουσας κατάστασης σχετικά με την καλλιέργεια τεύτλων και βιομηχανίας ζάχαρης. Tελευταίο και επίκαιρο αφορούσε την ΕΟΖ

Η κυρία Μαυρανεζούλη – Νικολάου απαντώντας στους δημοσιογράφους για την συνάντηση δήλωσε :
"Η κα Βαλαβάνη μας επισκέφθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο νομό. Συζητήσαμε μαζί θέματα που απασχολούν το νομό. Άκουσε τις δικές μας απόψεις, ακούσαμε και εμείς τις δικές της σκέψεις πάνω στα προβλήματά μας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το θέμα του χρυσού,οι ΕΟΖ, το θέμα της ζάχαρης όπως επίσης και της λαθρομετανάστευσης καθώς και πολλά άλλα που απασχολούν το νομό μας. Ήταν μια εποικοδομητική κουβέντα .Από την πλευρά μου να της ευχηθώ καλή δύναμη στο καινούργιο έργο της στη Βουλή στην Αντιπολίτευση, τονίζοντάς της ότι και η Αντιπολίτευση είναι από τα πιο ουσιαστικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας της Βουλής".

Στην συνέχεια κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τον Ευρωβουλευτή κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, συζητήθηκαν θέματα όπως η συγκοινωνία με την Σαμοθράκη, η δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ όπως κι ο προσανατολισμός του στην Περιφερειακή Ενότητα. Έμφαση δόθηκε στην σύνδεση των λιμανιών Burgas Βουλγαρίας Αλεξανδρούπολης, σιδηροδρομικώς, καθώς και η εξέλιξη του θέματος «Φράκτης» ως μέσο αντιμετώπισης – αναχαίτισης των λαθρομεταναστών.

Η κυρία Νικολάου τόνισε τον ρόλο των Ευρωβουλευτών στη λύση και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής μας. Υπήρξε διαβεβαίωση από τον Ευρωβουλευτή και δήλωση για την αρωγή από την πλευρά του.


.