Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Αερογέφυρα ζωής για ένα 12μηνο παιδάκι από την Κομοτηνή

Ενα εικοσιτετράωρο μετά το ατύχημα με το 12χρονο στους Κήπους ήρθε μια τραγωδία με 12μηνο στο Τέρμα Αδριανουπόλεως, που χαροπαλεύει στην Αθήνα όπου μεταφέρθηκε


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διασωληνωμένη και με εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού σε έκταση έως και 80% στο σώμα της, νοσηλεύεται η 12μηνη Ι.Χ., από την περιοχή Τέρμα Αδριανουπόλεως, στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία της Αθήνας.

Οι γιατροί του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, στη μονάδα αναζωογόνησης, έκαναν τιτάνιες προσπάθειες και ήταν σχεδόν 7 γιατροί πάνω από το μικρόσωμο σωματάκι του παιδιού, σε μια προσπάθεια να το κρατήσουν στη ζωή, προκειμένου να γίνει η διακομιδή στην Αλεξ/πολη και εν συνεχεία στην κατάλληλη για την πολύ δύσκολη περίπτωση νοσηλείας, κλινική και νοσοκομείο των Αθηνών, με το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ.

Η ώρα ήταν 4:30 μ.μ., όταν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ήρθε ένα δύσκολο περιστατικό για αντιμετώπιση. Ένα 12 μηνο παιδάκι, με εκτεταμένα εγκαύματα, σε όλο του το σώμα. Τα εγκαύματα προήλθαν από ανάφλεξη μπετονιού βενζίνης, που βρέθηκε κοντά στο παιδί, το οποίο ήταν μαζί με τη γιαγιά του και η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

«Κάλεσα τον αναισθησιολόγο από την άδειά του, ο οποίος ήρθε και ανέλαβε το περιστατικό, μαζί και με τους υπόλοιπους γιατρούς του Σισμανόγλειου, που ο καθένας παρείχε και την ιδιαίτερη ιατρική φροντίδα της ειδικότητάς του, προκειμένου να φύγει το παιδάκι από εμάς ζωντανό και αιμοδυναμικά εντάξει. Επαναλαμβάνω ότι οι γιατροί μας έκαναν τιτάνιες προσπάθειες και το κατάφεραν, να κρατηθεί στη ζωή. Στη συνέχεια ξεκίνησε μια ολόκληρη διαδικασία για να στηθεί η αερογέφυρα ζωής και να γίνει η διακομιδή του περιστατικού στην κατάλληλη κλινική για παιδιά με εγκαύματα και με μονάδα εντατικής θεραπείας. Το δε αεροσκάφος του ΕΚΑΒ ήταν στην Κρήτη για άλλο περιστατικό, το οποίο ήρθε στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα έγιναν παρεμβάσεις και από τον υπουργό Εσωτερικών και Βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι και να παρασχεθεί στο κοριτσάκι η πλέον κατάλληλη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους», σημείωσε καταλήγοντας ο Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Ηρακλής Χατζηνέστωρος.