Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Τον θυμάστε; Ο Πεταλωτής στην συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρώην δεξί χέρι του Παπανδρέου, πρώην βουλευτής Ροδόπης και γενικός πρώην, πρώην, πρώην, υποστηρίζει ότι είναι "παρών" στην επόμενη μέρα του Κινήματος (αν και ο λαός τον έστειλε σπίτι του)


               ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ




Την Παρασκευή που μας πέρασε δώσαμε μαζικά το "παρών" μας, τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στη συνδιάσκεψη για την έναρξη της ανασύστασης. Επιβεβαιώθηκε η βούληση και η αγωνία να καταστήσουμε το Κίνημά μας και πάλι το κέντρο γύρω από το οποίο θα χτίσουμε δυναμικά τον φορέα της προοδευτικής κεντροαριστεράς στην Ελλάδα . Δεν χαρίζουμε την πορεία μας, τους αγώνες μας, τη δημοκρατικότητά μας, τον ριζοσπαστισμό, τις εμπνεύσεις μας σε κανέναν. Γιατί η λεηλασία του χώρου που επιχειρεί ο πλήρης λαϊκισμού και ανερμάτιστος ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί παρά να είναι προσωρινά εκλογική κι όχι ουσιαστική κάλυψη , γιατί απλούστατα δεν πιστεύει σε όλα αυτά. Γιατί δεν μπορεί να μας εκφράζει πολιτικά η ΝΔ, με τεράστιο και ασυγχώρητο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση της χώρας, παρά την αναγκαστική μας στήριξη, αφού η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί έστω και με αυτή την κυβέρνηση, η οποία όμως δεν μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του μέλλοντος.


Οφείλουμε να ξεκινήσουμε άμεσα διαδικασίες οργάνωσης των πολιτών που πιστεύουν ότι αξίζει να συνεχίσουμε. Με συζήτηση, με ορισμό ξεκάθαρων στόχων για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της χώρας, με εθνική αφήγηση την οποία οφείλουμε να δημιουργήσουμε άμεσα, χωρίς αποκλεισμούς και ρεβανσισμούς, χωρίς στείρα ισοπέδωση του παρελθόντος μας, απώτερου και πρόσφατου. Με λόγο γνήσια πολιτικό και όχι διαχειριστικό που δεν αφορά και δεν εκφράζει. Να προσεγγίσουμε τον πολίτη με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, χωρίς αλαλαγμούς που προσθέτουν φόβο και θυμό. Με πρόσωπα που μπορούν να μιλήσουν, να εξηγήσουν, να ακούσουν, να εμπνεύσουν. Κι αυτά είναι πολλά, αρκεί να τα εμπιστευτούμε και να μην κάνουμε κανέναν να αισθάνεται παρείσακτος στο ίδιο του το κόμμα. Μακριά από τα οργανωτικά σχήματα που όντως δεν εκφράζουν πλέον την κοινωνία και για τα οποία όμως θα πρέπει να αποδείξουμε την κατάργηση τους, ώστε να γίνουμε ελκυστικοί, να οργανώσουμε επαφές και συζητήσεις με δυναμικά κομμάτια της κοινωνίας που σκέφτονται, πρωτοπορούν, καινοτομούν. Γιατί εκεί κρύβεται το νέο κι όχι απαραίτητα στην ηλικία. Να συμπεριλάβουμε όλους όσους πιστεύουν ότι αυτή η χώρα έχει μέλλον, έχει ανάγκη από βαθιές αλλαγές που είτε δεν αρχίσαμε ποτέ, είτε δεν ολοκληρώσαμε. Διαδικασία όμως που δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού πρέπει να την πιστέψουμε πρώτα εμείς, να εμπνεύσουμε, να αποδείξουμε από την αρχή την θέλησή μας για όλα αυτά. Να οργανώσουμε σύντομα την παρέμβασή μας αυτή, να την καταστήσουμε στοίχημα για την χώρα κι όχι απλώς άσκηση επιβίωσης της όποιας κομματικής νομενκλατούρας, που ούτως η άλλως δεν θα αφορά την κοινωνία. Να αδειάσουμε επιτέλους τα πρώτα καθίσματα, να δείξουμε ότι πήραμε τα μηνύματα, να εγκαταστήσουμε ανθρώπους που μπορούν να σκεφθούν καθαρά, να μιλήσουν, να σχεδιάσουν, να υλοποιήσουν. Και για όλους τους άλλους υπάρχει ρόλος. Να δείξουμε ότι το πιστεύουμε, ότι όταν λέγαμε ότι δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος το εννοούσαμε. Οφείλουμε να στείλουμε προς όλους αυτό το στίγμα, αυτά τα μηνύματα. Για να μπορέσουμε μακριά από ενοχικές και συμπλεγματικές συμπεριφορές να απευθυνθούμε άμεσα στους πολίτες. Με όχημα την κοινωνία να γίνουμε εξωστρεφείς, να σπάσουμε τον “αυτισμό” μας, να απευθυνθούμε με όρους σοβαρότητας και υπευθυνότητας στην κοινότητα της Ευρώπης, που είναι ο ζωτικός μας χώρος.

Να βάλουμε όλα τα στοιχήματα και να τα κερδίσουμε. Για την χώρα μας, για το Κίνημά μας.