Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Αποκάλυψη: η εταιρία από την Θράκη προμηθεύει καλώδια στο... CERN!

Εχει και αυτή το δικό της μερίδιο στην επιτυχία του πειράματος του αιώνα, που οδήγησε στην ανακάλυψη του "σωματιδίου του Θεού" και έδωσε απαντήσεις για το πως δημιουργήθηκε το Σύμπαν


ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ



Τα αποτελέσματα του πειράματος CERN, έκαναν την εβδομάδα που πέρασε το γύρο του κόσμου! Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό και που «πέρασε στα ψιλά», είναι ότι μία ελληνική (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ) εταιρεία, κατασκευάζει πολλά από τα υλικά καλωδιώσεων και προγραμμάτων για τα πειράματα που γίνονται στο κέντρο Ερευνών CERN!

Η "Πρίσμα Ηλεκτρονικά", εταιρεία που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, έχει κατασκευάσει ηλεκτρονικά κυκλώματα και συσκευές, που λειτουργούν σε περιβάλλον με ακραίες συνθήκες, μέσα στον επιταχυντή του πειράματος. Από ελληνικά χέρια, κατασκευάζονται και οι συσκευές ασφαλείας των τεχνικών που πραγματοποιούν επισκευές στον επιταχυντή του CERN.

Η εταιρεία βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο από το πανευρωπαϊκό κέντρο ερευνών για την ποιότητα των υλικών που κατασκευάζει.

Με το θέμα εμείς ως ThrakiLive βέβαια ξανασχοληθεί, ακόμα και δυο χρόνια πριν, αλλά τώρα που είναι της επικαιρότητας, καλό είναι να το υπενθυμίζουμε και να ευλογούμε και τα γένια μας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ:

Επιστήμονες του CERN στην Αλεξανδρούπολη

Εκθεση του CERN θα φιλοξενηθεί στην Θράκη

.