Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Οδοιπορικό υγείας στην Θράκη από την «Αποστολή» και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Επισκέφθηκαν τα ακριτικά χωριά Κυπρίνο Ορεστιάδας και Μεταξάδες Διδυμοτείχου παρόντος του μητροπολίτη Δαμασκηνού


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Συνεχίζεται το οδοιπορικό υγείας στην Θράκη. Aυτή την φορά κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών επισκέφθηκαν τα ακριτικά χωριά Κυπρίνο Ορεστιάδας και Μεταξάδες Διδυμοτείχου.

Το παρόν στη βοήθεια που προσέφερε η «Αποστολή» και ο ΙΣΑ σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στους κατοίκους των ακριτικών χωριών έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Δαμασκηνός, ο οποίος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη αυτή και τόνισε την αναγκαιότητα αυτών των ενεργειών που εμψυχώνουν τους κατοίκους που αισθάνονται αποκομμένοι και ξεχασμένοι από το Κέντρο.



Την «Αποστολή» και τον ΙΣΑ υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη οι Δήμαρχοι Ορεστιάδος, κ. Δημήτριος Μουζάς και Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Ο κύριος Δήμτσας γνωρίζοντας από κοντά τους κατοίκους των Κυπρίνων και των Μεταξάδων , συνομίλησε μαζί τους , διαπίστωσε από κοντά τα προβλήματα που βιώνουν και στις δηλώσεις του ανέφερε: «Η προσπάθειά μας αυτή, η αγκαλιά μας, μεγαλώνει διαρκώς, ενισχύοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκες και ελλείψεις σε φάρμακα. Ο στόχος μας είναι διπλός. Αφενός μεν να υποστηρίξουμε και να συμπληρώσουμε το έργο του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, κ. Δαμασκηνού, το οποίο είναι αξιέπαινο και τεράστιο, αφετέρου απευθυνόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξουμε, όσους έχουν ανάγκη σε τέτοιους δύσκολους καιρούς. Τη συμβολή μας, στη διευκόλυνση των αναγκών σας να την θεωρείτε δεδομένη και αυτό σας το εγγυόμαστε..
Στην υιοθεσία του αγροτικού ιατρείου της Ορεστιάδος προέβη η Αποστολή και ο ΙΣΑ δημιουργώντας ένα συμβολικό άξονα προστασίας, πρόληψης και φροντίδας της υγείας από το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης το Καστελόριζο έρως το βορειότερο σημείο του Έβρου.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους των περιοχών, ενώ είχαν εκφραστεί νωρίτερα με θερμά λόγια οι Δήμαρχοι Ορεστιάδας και Διδτμοτείχου με θερμά λόγια για το έργο που έχει προσφέρει ως γιατρός και ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης.


Πηγή:  http://www.zougla.gr/