Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ξεκινά την Παρασκευή στην παραλία του Φάρου η "Αlexpo 2012"

Στις 9.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της πρωτεύουσα του Έβρου η τελετή των εγκαινίων της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης


ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΘΕΤΕΣ;



Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου με χαρά, περηφάνια και ιδιαίτερη ικανοποίηση καλούν τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές να επισκεφθούν την 15η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης ''alexpo 2012'' ΕΒΡΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 στις 9:00 μ.μ. στο χώρο του λιμένα της πόλης.



Η φετινή έκθεση έχει ιδιαίτερα και καινοτόμα χαρακτηριστικά αφού μεταμορφώνει ένα πετυχημένο εκθεσιακό θεσμό σε διεθνή με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την προσέλκυση νέων επιχειρηματικών συνεργασιών με ξένες χώρες, την προώθηση των τοπικών προϊόντων στη χώρα, σε παραδοσιακές αλλά και αναδυόμενες αγορές, την ενίσχυση και προβολή της τοπικής οικονομίας, την ανάδειξη της περιοχής σε τουριστικό προορισμό.


Η λειτουργία της ''alexpo 2012'' θα συμβάλει αποφασιστικά να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς και ενδιαφέροντος του επιχειρηματικού κόσμου και των δυνάμεων της αγοράς η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος. Ενώ παράλληλα για την κατάκτηση του στόχου αυτού έχουν δομηθεί προϋποθέσεις και μοναδικά χαρακτηριστικά.
Η συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών και του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου αποτελεί μοναδικό γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά σε έκθεση περιφέρειας.


Η παρουσία εμπορικών ακολούθων και ξένων προσωπικοτήτων που θα λειτουργήσουν ως δίαυλοι προώθησης των τοπικών μας προϊόντων.


Η διοργάνωση ημερίδων και παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού κύρους. Ο λειτουργικός χώρος της Έκθεσης σε μία στεγασμένη έκταση 3.000 τ.μ. και η συμμετοχή 140 εκθετών από πολλαπλούς τομείς της οικονομίας, όπως των τροφίμων και ποτών (πάνω από 30 επιχειρήσεις), ενέργειας (περίπου 40 επιχειρήσεις), κατοικίας (20 επιχειρήσεις), τεχνολογίας – υπηρεσιών – προβολής (15 επιχειρήσεις), υγείας και αισθητικής (15 επιχειρήσεις) κ.α.


Θα υπάρχουν περίπτερα κοινωνικών περιεχομένων (Αστυνομική Διεύθυνση – Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών, ΑΜΕΑ) και παρουσίες Επιμελητηρίων από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ που στηρίζουν την προσπάθειά μας. Οι εκθέτες προέρχονται από την Βόρεια Ελλάδα και εκπροσωπούν παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας, με διαχρονική αναγνώριση αλλά και νέες επιχειρήσεις που εκφράζουν τους σύγχρονους κλάδους της οικονομίας.
Στο πλαίσιο της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης ''alexpo 2012'' αποφασίσαμε να τιμήσουμε επιχειρήσεις της περιοχής, που με το έργο τους και την προσφορά τους κατέκτησαν βραβεία και αναγνώριση πανελλαδικά αλλά και διεθνώς, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξει επιστημονική διαδικασία μέτρησης της ικανοποίησης Εκθετών και επισκεπτών για να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματά της για τις μελλοντικές εκθέσεις.


Πιστεύουμε ότι η Έκθεση ''alexpo 2012'' αποτελεί μια πολυδιάστατη πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Έβρου, διεξόδου από την κρίση, ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της περιοχής.


Ανοίγει νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες , δυνατότητες και προοπτικές για τους οικονομικά δρώντες του Έβρου και καλύπτει απόλυτα την ανάγκη που έχει σήμερα ο τόπος μας.


Επιθυμώ να σας επισημάνω ότι στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών και πρωτοβουλιών του Επιμελητηρίου Έβρου θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη στο χρονικό διάστημα 17 – 27 Ιουλίου επίσκεψη πενήντα περίπου επιχειρηματιών, μελών του Επιμελητηρίου της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας, με το οποίο το Επιμελητήριό μας βρίσκεται στη διαδικασία αδελφοποίησης.


Επίσης τον Αύγουστο θα επισκεφθούν την Αλεξανδρούπολη για διακοπές μακράς διάρκειας Γάλλοι Εβραίοι τουρίστες. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στο τομέα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, η οποία θα παράξει θετικές πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις στρατηγικής ανάδειξης του τόπου μας ως τουριστικού προορισμού.


.