Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Ρωσικό αντιτορπιλικό μόλις πέρασε τα Στενά - Αγκυροβόλιο έστησαν οι Ρώσοι στο Β.Αιγαίο!

Ολοένα αυξάνεται η ένταση στην Μεσόγειο ενόψει εξελίξεων στη Συρία με τον ρόλο του Θρακικού Πελάγους να αποδεικνύεται σημαντικός
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Το βαρύ εξοπλισμένο ρωσικό αντιτορπιλικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας "Smetlivy", κλάσης Kashin, το οποίο πρόσφατα πέρασε από πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, πριν από 1,5 ώρα, στις 19.30, εισήλθε στο Αιγαίο μετά από πορεία διά μέσoυ των Στενών του Ελλησπόντου και βαίνει προς  συνάντηση του ρώσικου στολίσκου των δύο αποβατικών "Ν.Filchenkov" και "Tsezar Kunikov", και των δύο ρυμουλκών στα ανοικτά της Λήμνου.
Το Smetlivy, που περιπολούσε στα ύδατα ανοικτά των ακτών της Συρίας, τον Απρίλιο και τον Μάιο,  άφησε  το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας της Σεβαστούπολης το πρωί της Τρίτης,
σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

"Το πλοίο αναμένεται να φθάσει στα  Στενά την Τετάρτη το πρωί», επισημαίνει το πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, όπως έχει πει. Το πλοίο είναι καθ 'οδόν προς τη Συρία" πρόσθεσε.
Αλλά, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΠΝ, το Reuters κάνει λάθος: Το "Smetlivy" έχει ήδη περάσει τον Ελλήσποντο και σε 60' περίπου ενώνεται με τα υπόλοιπα ρωσικά πλοία
Τα τέσσερα πρώτα ρωσικά πλοία έχουν ρίξει αγκυροβόλιο  σε ένα ύφαλο που βγάζει "κεφάλι" στα 70 μέτρα περίπου νοτιοανατολικά της Λήμνου και σε αυτό το πλάτωμα βρίσκονται από χτες το πρωί μέχρι αυτή την ώρα προφανώς αναμένοντας την άφιξη του Smetlivy.
Σημειώνεται η άριστη γνώση της διαμόρφωσης του βυθού από ρωσικής πλευράς στην συγκεκριμένη περιοχή αφού όπως αναφέρουν πηγές τοy ΠΝ στο  defencenet  “η ύπαρξη του συγκεκριμένου υφάλου και ειδικά στο σημείο που τα ρωσικά πλοία αγκυροβόλησαν θέλει άριστη γνώση της περιοχής ειδικά λόγω του περιορισμένου εύρους του πλατώματος”.
Η έλευση του καταδρομικού φαίνεται ότι συμπληρώνει την αποστολή του Στόλου της Μαύρης
θάλασσας προς την Συρία. Πάντως η Μόσχα έχει ενημερώσει την ελληνική πλευρά για το αγκυροβόλιο των ρωσικών πλοίων παρά το γεγονός ότι δεν υποχρεούνται γιατί τα ρωσικά πλοία κινούνται σε διεθνή ύδατα.

Για να έχουμε μία εικόνα του που ακριβώς βρίσκεται το ρωσικό αγκυροβόλιο σημειώνουμε είναι τρία μίλια δυτικά από την οριογραμμή του ελληνικού και του τουρκικού FIR.  
Σε γενική επίθεση προχωρούν από το πρωί σε όλα τα μέτωπα οι δυνάμεις των ανταρτών και των
μισθοφόρων ισλαμιστών που τους υποστηρίζουν σε μία προσπάθεια να αποκομίσουν όσο το δυνατό εδαφικά οφέλη πριν την άφιξη των ρωσικών στρατευμάτων των οποίων βέβαια ο ρόλος ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί.

Εντυπωσιακό είναι το βίντεο που ακολουθεί από την καταστροφή άρματος του συριακού Στρατού από αντιαρματική νάρκη των ανταρτών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr