Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Στα δικαστήρια κόντρα του Μουφτή Κομοτηνής με πρώην συνεργάτιδά του

Ο Μέτσο Τζεμαλή υπέβαλε 
σε βάρος της μήνυση για εκβίαση, 
όμως εκείνη αθωώθηκε και 
αποφάσισε πλέον να τον καθίσει 
αυτή με τη σειρά της στο σκαμνί


                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Κάπως αλλιώς φαίνεται να εκτυλίσσεται η ιστορία μετά την εκδίκαση μήνυσης που υπέβαλλε σε βάρος πρώην συνεργάτιδάς του ο Μουφτής Κομοτηνής ότι έπεσε θύμα των εκβιασμών της. Η δίκη απασχόλησε το Πλημμελειοδικείο Κομοτηνής όπου ακούστηκαν πολλά πράγματα ενώ ως κατηγορουμένη κάθισε η Μαίρη Καραδημήτρη-Στεφανίδου με μεταπτυχιακό στον διαθρησκειακό διάλογο, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων την εποχή εκείνη του πατριαρχείου Ιεροσολύμων και υποψήφια διδάκτορας Νομικής, η οποία επικαλέστηκε την συνεργασία της με «ένα άνθρωπο του Θεού όπως είπε χαρακτηριστικά ο οποίος την …άδειασε χωρίς ποτέ να την ανταμείψει γι όσα του προσέφερε ούτε με ένα ευρώ». Η κ. Στεφανίδου αθωώθηκε παμψηφεί, ο αριθμός της απόφασης είναι ο 645/2012, ενώ η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή αφού θα βρεθεί και υπόλογος και ο γνωστός γιατρός Ιμπράμ Ονσούνογλου κάτοικος στην Θεσσαλονίκη που για το συγκεκριμένο δικαστήριο δέχθηκε μήνυση και εκδικάζεται, την 4.10.2012, στη Θεσσαλονίκη για ψευδορκία ως μάρτυρας και ο Μουφτής Μέτσο Τζεμαλή για ηθική αυτουργία σε αυτή.


Ζητήσαμε από την Μαίρη Καραδημήτρη-Στεφανίδου να κάνει μια αναδρομή της υπηρεσιακής σχέσης και συνεργασίας με την Μουφτεία και τον κ. Τζεμαλή και από το πότε ξεκίνησε για να καταγραφεί και η άποψή της όπως την περιέγραψε εξόχως γλαφυρά και στο δικαστήριο δείχνοντας ότι πέρα από την συνεργασία υπήρχε και μια φιλική προσέγγιση με την οικογένεια του σοφολογιότατου, τις κόρες και τους γαμπρούς του που τους γνώριζε με τα μικρά τους ονόματα και τους είχε επισκεφθεί στα σπίτια τους.

«…Γνωριστήκαμε το 1995 σε μία δεξίωση στη Θεσσαλονίκη όπου ήταν εκεί μετον Μουφτή Ξάνθης και τον Μουσταφά Ιμάμογλου. Συζητήσαμε για διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων και τα πολλά προβλήματα που είχε τότε στην Κομοτηνή, με την μπάρα στον Εχίνο, με τον σεβασμιότατο Μαρωνείας, κλπ. Με κάλεσε να τον επισκεφθώ στην Κομοτηνή και πράγματι πήγα. Εκεί, είπαμε περισσότερα πράγματα, ήμουν τότε και επί των δημοσίων σχέσεων της Επιτροπής Ε.Ε. του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (εποχή του μακαριστού Διοδώρου Α') και του παρουσίασα και ένα περίλαμπρο λεύκωμα του Πατριαρχείου το οποίο εκδόθηκε με δική μου πρωτοβουλία το οποίο τον εντυπωσίασε και θέλησε να εκδώσει κάτι παρόμοιο για τα τεμένη της Θράκης. Μου ζήτησε να γίνω σύμβουλός του και της Μουφτείας και ασφαλώς, λόγω και των άλλων υποχρεώσεών μου, ζήτησα αμοιβή. Συμφώνησε και υπογράψαμε σύμβαση εργασίας.

Όλα τα πρωτότυπα τα οποία τώρα, δυστυχώς, ισχυρίζεται ότι δεν τα έχει
και τάχα λέει ότι από τις δικογραφίες μου έλαβε ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ
στα ΧΕΡΙΑ του και ασφαλώς αρκετά σε δημόσιες υπηρεσίες όπως η Περιφέρεια, το ΥΠΕΞ, το ΥΠΕΠΘ, και άλλους φορείς.

Από τότε και μέχρι την ώρα που παραιτήθηκα διότι κατάλαβα ότι εμπαίζομαι και μάλιστα από ΑΝΘΡΩΠΟ του ΘΕΟΥ, προσέφερα ανελλιπώς τις υπηρεσίες μου χωρίς να λάβω ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ, ΕΝΑ ΕΥΡΩ, εκτός από τα έξοδα παραστάσεως και εκείνα, λειψά καθόσον χρωστά ακόμη στο Xenia Hotel το ποσό των 500.000 δρχ. το οποίο δεν γνωρίζω αν τελικά κατέβαλε.

Μερικές από τις ενέργειες μου είναι:
1 Η καταξίωσή του στην κοινωνία και η παύση της έχθρας του με τον Μαρωνείας.
2 Η απόκτηση κρατικού αυτοκινήτου (πήρε και 2ο) PASSAT, το δικό του CITROEN XANTHIA τόδωσε στον γαμπρό του, τον κ. Μεμέτ (Αρριανά).
3 Την απόκτηση Tzip 4700 κυβικών, αυτόματο για να επισκέπτεται τα ορεινά της Ροδόπης, πλην όμως, το άφησε και σάπισε στα Αρριανά, αχρησιμοποίητο.
4 Η αύξηση του μισθού του από 150.000 δρχ. σε 500.000 δρχ. και κατόπιν τα αναδρομικά που πήρε.
5 Η επανεκλογή του, το έτος 2000, για 10 χρόνια.
6 Η λήψη (2 φορές) από τον τότε υπουργό, κ. Πασχαλίδη, ποσού 20.000.000 δρχ. για επισκευή τζαμιών κ.λ.π.

7 Αποστολή σπουδαστών στην Δαμασκό, στο ίδρυμα ABU NOOR του Μεγάλου Μουφτή της Συρίας (πέθανε) Ssheikh Ahmed Kuftaro με τον γιο του οποίου τον είχα φέρει σε επαφή.
Επίσης, ο τότε περιφερειάρχης, κ. Καμπέλης, ενέκρινε ποσό για προαγορά 1.000 λευκωμάτων "ΤΑ ΤΕΜΕΝΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ" τα οποία ήταν δικό μου δημιούργημα. Μαζί με τον φωτογράφο, Αλέξη Ροδόπουλο, πήγαμε σε όλα τα χωριά της Θράκης 6000 km. με το δικό μου αυτοκίνητο (Νοέμβριος και Δεκέμβριος 2000), φωτογραφήσαμε 270 τεμένη και όταν προχώρησε η έκδοση, τότε, ζήτησε να μην συνεχίσω εγώ, αλλά ἀλλος και δόθηκαν τα εύσημα στον Μουσταφά Ιμάμογλου.

Τελικά, του έστειλα 2 επιστολές όπου τον καλούσα αφενός μεν να με πληρώσει(έτος 2006), αφετέρου δε να τακτοποιήσει το θέμα με τα βιβλία και αφού δεν απάντησε, απέστειλα Εξώδικο.

Λίγες μέρες, μετά, κατέθεσε μήνυση εναντίον μου για ΕΚΒΙΑΣΗ, πράξη από την οποία ΑΘΩΩΘΗΚΑ ΟΜΟΦΩΝΑ (Δίκη της 21.6.2012 - Απόφαση 645/2012). Κατέθεσα εργατική αγωγή και επειδή προσεπικαλέστηκε το δημόσιο, απερρίφθη και θα καταθέσω νέα κατά του Δημοσίου, στην Αθήνα.

Στο συγκεκριμένο δικαστήριο, κατέθεσε σε συμβολαιογράφο, ο Ιμπράμ Ονσούνογλου, γιατρός, κάτοικος Θεσσαλονίκης κατά του οποίου κατέθεσα μήνυση και δικάζεται, την 4.10.2012, στη Θεσσαλονίκη για ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ ΜΑΡΤΥΡΑ και ο Μουφτής για ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ Σ'ΑΥΤΗΝ.

Την 28.9.2012, δικάζεται στην Κομοτηνή, ο μουφτής για συκοφαντική δυσφήμιση και ΨΕΥΔΗ ΑΜΩΜΟΤΙ, διότι προκειμένου να στηρίξει μηνύσεις και αγωγές (τι κρίμα για άνθρωπο της θρησκείας, είμαι αλήθεια απογοητευμένη) είπε, αφενός μεν ότι δεν είχε καμία σχέση μαζί μου και δεν με γνωρίζει, αφετέρου δε, ότι ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΑ!»

Όπως καταλαβαίνει κανείς μια αντιδικία με στενή συνεργάτιδά του θα γίνει σήριαλ στα δικαστήρια της Κομοτηνής και της Θεσσαλονίκης όπου ο μουφτής Κομοτηνής που μέχρι σήμερα δεν είχε δώσει λαβές κι αφορμές θα πρέπει να λογοδοτήσει για ενέργειές του και να τακτοποιήσει κυρίως τις εκκρεμότητές του για να μην δίνει τροφή για περεταίρω αρνητικά σχόλια.

Στην δίκη αυτή υποστηρίχθηκε από τον ειδικό ισλαμολόγο Γεώργιο Δούδο δικηγόρο Θεσσαλονίκης και Δούκα δικηγόρο του δημοσίου και Παναγιώτα Ροκοπάνου δικηγόρο Κομοτηνής.

Εξ άλλου αν κρίνουμε από συμβούλους υπεύθυνους Τύπου κι άλλους που τον περιτριγυρνούσαν μια ζωή στην Μουφτεία με το αζημίωτο, μάλλον δεν έχει κάνει τις καλύτερες επιλογές.