Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Στις 17:00 στην αίθουσα του «Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής» με 17 θέματα ημερήσιας διάταξης 


ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ






Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που θα γίνει στις 12/7/2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00, στην αίθουσα του «Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής», Μαρασλή & Πύργου γωνία, Κομοτηνή.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1).Υποστήριξη πληγέντων στο Ορμένιο Δ. Ορεστιάδας, Π.Ε. Έβρου, από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Γεώργιος Ούστογλου.

2).Κατασκευή και λειτουργία νέου σταθμού διοδίων στη Μουσθένη Καβάλας- Αύξηση τιμής διοδίων.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Δημήτριος Χαρίτου.

3).Παροχή γνώμης Περιφερειακού Συμβουλίου επί αιτήσεων εταιριών για παραχώρηση κατά χρήση ακινήτων του Υπουργείου στο Νομό Ξάνθης.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ξάνθης, κ. Φώτης Καραλίδης.

4).Αντικατάσταση Περιφερειακού Συμβούλου κ. Δημητρίου Σαλτούρου από Επιτροπές Περιφερειακού Συμβουλίου, λόγω εκλογής του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ξάνθης, κ. Φώτης Καραλίδης.

5).Εξόφληση τιμολογίων δαπανών που αφορούν στην προμήθεια ζωοτροφών και μεταφοράς γάλακτος για καταστροφή, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, σε υπαίθριο χώρο αποθήκευσης και τεμαχισμού μεταχειρισμένων ελαστικών της εταιρείας «Δ. Καραγιαννίδης και Σία Ο.Ε.» στις 20/6/2010, της Π.Ε. Δράμας.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας, κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος.

6).Παράταση ωραρίου πέρα του ενιαίου εθνικού πλαισίου λόγω τουριστικής περιοχής της νήσου Θάσου, Π.Ε. Καβάλας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Νικόλαος Πατήρας.

7).Απόφαση μίσθωσης αποθήκης στη Θάσο, Π.Ε. Καβάλας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Νικόλαος Πατήρας.

8).Δωρεάν παραχώρηση ενός διαγραμμιστικού μηχανήματος στο Δήμο Κομοτηνής, Π.Ε. Ροδόπης.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ροδόπης, κ. Παύλος Δαμιανίδης.

9).Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, της εταιρείας Ι. ΜΠΥΡΟΣ – Κ. ΠΑΠΠΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 20.434,06 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Πύργων (θέση Μπουρό Ρέμα) του Δήμου Προσοτσάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αντώνης Ματζιάρης.

10).Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου της Π & Κ ΜΑΡΜΑΡΑ Ε.Π.Ε. για την έρευνα λατομείου μαρμάρου έκτασης 57.663,69 τμ, στην περιοχή του Δ. Δ. Γρανίτη (θέση Παπούτσι) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Π. Ε. Δράμας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γεώργιος Ζιμπίδης.

11).Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, του Αρναούτη Γεωργίου του Βασιλείου, για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 59.416,63 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Βώλακα (θέση Μιρνότου) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Π. Ε. Δράμας.
Εισηγητής: Η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα. Ανδρονίκη Κεφαλίδου.

12).Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου της εταιρείας ΑΕΒΕ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ για την έρευνα λατομείου μαρμάρου έκτασης 30.878,50 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ. Πύργων (θέση Μπουρό Ρέμα) του Δήμου Προσοτσάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Τελλίδης.

13).Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου του Τουλούμη Νικολάου για την έρευνα λατομείου μαρμάρου έκτασης 99.917,00τμ, στην περιοχή του Δ. Δ. Γρανίτη (θέση Δροσερό Ρέμα) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Π. Ε. Δράμας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αντώνης Ματζιάρης.

14).Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης από Πηγές Στρατώνων έως Πηγές Αγίου Ιωάννη Παραδείσου» στο Δήμο Νέστου Π.Ε. Καβάλας που προτείνεται από τη ΔΕΥΑ Νέστου.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αναστάσιος Τσαλδαρίδης.

15). Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου, της ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΡΑΗΛΙΑ Ε.Π.Ε., για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου έκτασης 55.476,24 τμ, στην περιοχή του Δ. Δ. Βώλακα (θέση Έλκη) του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, της Π. Ε. Δράμας.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Στυλιανός Παπαδόπουλος.

16).Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμού Εχίνου», Π.Ε. Ξάνθης.
Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Δημήτριος Χαϊτίδης.

17).Επικύρωση πρακτικών 4ης, 5ης, 6ης, 7ης και 8ης συνεδρίασης ΠΑΜΘ.
Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, κ. Κώστας Μιχαηλίδης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ