Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ξαναματαξανανήγγειλαν την ίδρυση κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών

Επίσης, ο νέος υπουργός διαπίστωσε και αυτός  το πρόβλημα στον Εβρο με την μη εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Την ίδρυση 25 χώρων κράτησης λαθρομεταναστών που μπήκαν στη χώρα προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ, στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός επανέλαβε στην επίτροπο αλλά και σε Ευρωπαίους αξιωματούχους πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τα θέματα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Τα ελληνοτουρκικά σύνορα παραμένουν η μεγάλη «μαύρη τρύπα» του συστήματος φύλαξης, που εξακολουθούν να αποτελούν σημαντική δίοδο για τους λαθρομετανάστες.

Στη συνάντηση τέθηκε ιδιαίτερα το πρόβλημα με την υπογεγραμμένη αλλά, ουσιαστικά, ανενεργή, συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία. «Από τα 180.000 αιτήματα επανεισδοχών που κατέθεσε η Ελλάδα στην Τουρκία, η γειτονική χώρα αποδέχθηκε μόνο 11.000, ενώ τελικά ολοκληρώθηκαν μόλις 3.000» σημείωσε ο κ. Δένδιας.


.