Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Φοιτητές υπάρχουν, όχι όμως και καθηγητές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Λύσεις ανάγκης επεξεργάζεται η διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης προκειμένου να αντιμετωπίσει-έστω προσωρινά-το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα περισσότερα τμήματα
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Λύσεις ανάγκης επεξεργάζεται η διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης προκειμένου να αντιμετωπίσει-έστω προσωρινά-το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα περισσότερα τμήματα, εξαιτίας της υποστελέχωσης. Προς το παρόν, βέβαια, φαίνεται να βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από τμήματα σε άλλα πανεπιστήμια, τα οποία προχωρούν σε αναστολή της λειτουργίας τους εξαιτίας του ίδιου προβλήματος.

Το πιο έντονο πρόβλημα στο Δημοκρίτειο, το αντιμετωπίζουν όπως είναι γνωστό τα δυο νέα τμήματα, που έχουν έδρα στην Κομοτηνή, το Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Πολιτικών Επιστημών. Σε αυτά τα δυο τμήματα δεν υπάρχουν καθόλου μέλη ΔΕΠ, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλλω η τύχη τους στο άμεσο μέλλον.

Πέραν όμως των δυο παραπάνω ιδιόμορφων περιπτώσεων, που αφορούν στα νέα τμήματα της Κομοτηνής, σημαντικά προβλήματα με την ανεπάρκεια προσωπικού εντοπίζονται και στα υπόλοιπα τμήματα του Δημοκριτείου. Λύση μπορεί να δοθεί μόνο προσωρινά, σύμφωνα με τον κ. Ρέμελη, με την ανάληψη επιπλέον υποχρεώσεων από το υφιστάμενο προσωπικό των τμημάτων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη υλοποίηση των προγραμμάτων σπουδών.

Σημειώνεται τέλος ότι το συγκεκριμένο δεν είναι το μόνο αδιέξοδο, που έχει να αντιμετωπίσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Ρέμελη για τα οικονομικά δεδομένα του πανεπιστημίου. «Προσπαθούμε με πολύ φαντασία να ανεύρουμε ελάχιστους πόρους και να αξιοποιήσουμε από εδώ από εκεί, αλλά νομίζω ότι είμαστε στα όρια. Αν συνεχίσουμε έτσι, η επόμενη χρονιά δεν μπορεί να βγει, κι όχι η ακαδημαϊκή, αλλά η ημερολογιακή από τις αρχές του 2013».


Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/