Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Είμαστε οι πιο καλοί πελάτες της Βουλγαρίας

Πρώτοι στη λίστα των επισκεπτών της γειτονικής χώρας

Μαζικά επισκεπτόμαστε τα βουλγαρικά τουριστικά θέρετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πρώτοι στη λίστα των αλλοδαπών που διανυκτέρευσαν σε βουλγαρικά θέρετρα το τελευταίο τρίμηνο του 2010, έναντι του αντίστοιχου του 2009, είναι οι Έλληνες επισκέπτες, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία της Βουλγαρίας.

Το μερίδιο των Ελλήνων επισκεπτών στο σύνολο των αλλοδαπών που διέμειναν σε ξενοδοχειακά καταλύματα της Βουλγαρίας το τελευταίο τρίμηνο του 2010, διαμορφώθηκε στο 20,6%.

Περίπου το 99,2% των αλλοδαπών επισκεπτών επέλεξαν ξενοδοχεία για τη διαμονή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.

Συνολικά, ο αριθμός των αλλοδαπών που είχε διανυκτερεύσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2010 στη Βουλγαρία αυξήθηκε κατά 5.100 άτομα, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2009.

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 21,7%, έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2009. Η αύξηση στις διανυκτερεύσεις ήταν μεγαλύτερη στους Ρώσους επισκέπτες (+135,7%), ενώ οι Έλληνες καταλαμβάνουν το 34.4%.

Μείωση στον αριθμό των διανυκτερεύσεων αλλοδαπών καταγράφηκε από χώρες όπως η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ισπανία και η Ιταλία.

.