Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η βραδιά στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης για τη Νίκη Παπαθεοχάρη

Κοσμοσυρροή και 
άριστες εντυπώσεις

ΔΕΙΤΕ 
ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ




Μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα βραδιά ήταν η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Νίκης Παπαθεοχάρη «Ψηφίδες» στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Γραμματεία των διεθνών βραβείων Giussepe Sciacca.

Τα Ποιήματα της γνωστής καλλιτέχνιδος διάβασε η Μελίνα Μποτέλη, συνοδεία της πιανίστριας Λιάνας Λύκοβα, ενώ μετά την παρουσίαση ακολούθησε μουσική βραδιά με τον Αντώνη Μουσαδέ και το Βαγγέλη Κοντόπουλο. Για το έργο της ποιήτριας μίλησαν οι :

Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, Αρχαιολόγος - Επικοινωνιολόγος, Γενική Γραμματέας Bραβείων "Guiseppe Sciacca"

Δρ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Λέκτωρ Κλασικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.

Δρ. Αθανάσιος Δ. Καρλής, Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δ.Π.Θ.
Μελίνα Μποτέλλη, ηθοποιός

Η Νίκη Παπαθεοχάρη, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι από το καλοκαίρι, όταν επισκέφθηκε για πρώτο φορά μετά από χρόνια τη Θράκη, το περασμένο καλοκαίρι «ένα χάδι από τη Θράκη είναι πάντα πάνω μου». Την αίθουσα του Ιδρύματος κοσμούν έργα πλαστικής της καλλιτέχνιδος για οποία ή ίδια ανέφερε ότι έιναι έργα με υλικά του βυθού της θάλλασας, σχολιάζοντας πως τα συνθέτουν «Μύθος σουρεαλισμός και παραμύθι» .

Πολύς κόσμος και παρουσίες στην εκδήλωση

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Παντελεήμων Μουτάφης, πρώην Υπουργός Μακεδονίας Θράκης (σύζυγος της Μελίνας Μποτέλη) Μαργαρίτης Τζίμας, ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο πρώην βουλευτής Φίλιππος Τσαλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπάμπης Δημαρχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, ο Πρόεδρος του ΚΚΠ Γιώργος Παπασταματίου, ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης, η πολιτευτής της Ν.Δ. Γεωργία Ανδρέου, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σούλα Ιακωνίδου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα. Επίσης τα στελέχη της Ελληνικής Γραμματέιας των Βραβείων και καλλιτέχνες όπως η Φιφή Χατζηστόικου, ο Σπύρος Καραουλάνης που προλόγισε την εκδήλωση, η Θεανώ Καρατσιουμπάνη, η Μπαχάρ Ακι, η Ντέπη Καραουλάνη

Δηλώσεις Μελίνας Μποτέλη-Βίκυς Μπαφατάκη

Η γνωστή ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη στις δηλώσεις της ανέφερε ότι στην Ξάνθη την έφερε η φίλη της Βίκυ Μπαφατάκη και ότι η γνωριμία με το έργο της Νίκης Παπαθεοχάρη ήταν ιδιαίτερη κάτι που της δημιούργησε την θέληση να μπορέσει να μεταφέρει στο κοινό τα συναισθήματα που ένιωσε η ίδια διαβάζοντας το έργο της.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη της Ελληνικής Γραμματείας των βραβείων Giussepe siacca ανέφερε ότι η Νίκη Παπαθεοχάρη βρέθηκε για Τρίτη φορά, τη φετινή χρονιά, στην Ξάνθη και αποτελεί πολιτιστικό της πρεσβευτή στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στην ορεινή περιοχή το Σάββατο

Η Νίκη Παπαθεοχάρη μαζί με φίλους της από την Ξάνθη που στελεχώνουν την ελληνική γραμματεία των διεθνών βραβείων, επισκέφθηκε το Σάββατο την ορεινή περιοχή της Ξάνθης και δώρισε το βιβλίο της σε κατοίκους.