Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Έκλεισαν οι είσοδοι στα Νεκροταφεία Ξάνθης λόγω κλοπών!

Με παρέμβαση του Δήμου

                           ΔΙΑΒΑΣΤΕ 
               ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Τις περιφερειακές  εισόδους των Νεκροταφείων της Ξάνθης έκλεισε αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξάνθης Πάνος Ταρενίδης με στόχο να περιοριστούν οι συνεχείς κλοπές που είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Επισκέπτριες των Κοιμητηρίων είχαν διαμαρτυρηθεί το τελευταίο διάστημα για τις συνεχείς κλοπές αντικειμένων από τα μνήματα. Το φαινόμενο οφειλόταν στο γεγονός ότι οι πόρτες που ήταν αρκετά κοντά στον οικισμό του Δροσερού προσέφεραν άνετη πρόσβαση και διαφυγή στους δράστες που προέρχονται,κυρίως, από τον πολύπαθο οικισμό.

Τελικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αποφάσισε να να κλείσουν οι περιφερειακές είσοδοι των Κοιμητηρίων και έμεινε ανοιχτή μόνο η κεντρική που είναι αρκετά φωτισμένη και βλέπει προς την Εθνική Οδό Ξάνθης-Λάγους, όπου υπάρχει αρκετή κίνηση όλο το 24ωρο.

Αποτελεσματικό το μέτρο
Όπως σημείωσε ο Πάνος Ταρενίδης, το μέτρο αποδείχτηκε αποτελεσματικό καθώς τις τελευταίες μέρες που ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου σχεδόν εκμηδενίστηκαν οι κλοπές και τα παράπονα του κόσμου για τα νεκροταφεία. Αρκετές κυρίες, βέβαια, διαμαρτυρήθηκαν για την απόσταση που πρέπει να διανύσουν προς κάποια σημεία του Νεκροταφείου, αλλά μπροστά στη λύση του προβλήματος των κλοπών, αυτό φαίνεται ασήμαντο.