Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η Εγνατία Οδός πληρώνει απευθείας τους απλήρωτους εργαζόμενους των εργολάβων στη Θράκη!

Με αποφάσεις της δίνονται κονδύλια για να πάνε απευθείας στους εργαζομένους και να συνεχιστούν επιτέλους τα έργα Κομοτηνής - Νυμφαίας στη Ροδόπη και Αρβάνιο - Μάνδρα στον Έβρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ


Λύση αλλά Υπουργείο Υποδομών δίνει η Εγνατία Οδός ΑΕ για να αναστήσει τα έργα στους κάθετου άξονες που το εδώ και μήνες είναι σε μόνιμη χειμέρια νάρκη. Με αποφάσεις της Εγνατίας Οδού δίδονται κονδύλια από τις δεσμεύσεις για τα έργα τα οποία πάνε απευθείας για τις πληρωμές των εργαζομένων των εταιρειών που έχουν αναλάβει έργα.

Τα ποσά τα οποία θα πάνε για τις πληρωμές μισθών είναι ξεπερνούν στο σύνολό τους τις 800.000 ευρώ. Ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει αν μακροπρόθεσμα είναι βιώσιμη αυτή η τακτική και η μίμηση της από εταιρείες με παρόμοια προβλήματα.

Συγκεκριμένα τα έργα και τα ποσά που θα πάνε για την πληρωμή των αποδοχών των εργαζομένων είναι τα παρακάτω:

1.Πληρωμή αποδοχών εργαζομένων της εταιρείας Ε.Ε. «CONSORZIO STABILE ITALIMPRESE SOCIETΑ CONSORTILE A RESPONSABILITA LIMITATA» του έργου «Εγνατία οδός: Κάθετος Άξονας 75 Εγνατίας Οδού: Κομοτηνής – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα»  με ποσά: 278.537,88 ευρώ της ομάδας Α των εργαζομένων και 48.860,63 ευρώ της ομάδας Β των εργαζομένων.

2. Πληρωμή αποδοχών εργαζομένων της εταιρείας «ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» του έργου «Κάθετος Άξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο – Ορμένιο: Τμήμα Αρδάνιο - Μάνδρα» με ποσά: 228.188,28 ευρώ της ομάδας Α των εργαζομένων και 97.721,25 της ομάδας Β των εργαζομένων αντίστοιχα.

3.Πληρωμή αποδοχών εργαζομένων της εταιρείας «ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.» του έργου «Εγνατία Οδός, Εργασίες Συντήρησης και Λειτουργίας του τμήματος από Α/Κ Αγ. Ανδρέα μέχρι Κήπους» με ποσά: 115.485,74 ευρώ της ομάδας Α των εργαζομένων και 29.400,06 της ομάδας Β των εργαζομένων αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στους κάθετους άξονες της Θράκης με πρώτο αυτόν της Κομοτηνής ο οποίος με 21χλμ μήκος έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης ήταν η δήλωση εκ μέρους της Βουλγαρίας που χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του ελληνικού οδικού έργου …προτεραιότητα της.