Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ακύρωσε αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Φαίνεται πως ο νέος Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης δεν καταλαβαίνει από χαριστικές πράξεις ούτε από λογιστικά τερτίπια των Δήμων
ΤΙ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ 
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 
ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ;






Φαίνεται πως ο νέος Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης δεν καταλαβαίνει από χαριστικές πράξεις ούτε από λογιστικά τερτίπια των Δήμων. Σύμφωνα με τη "Φωνή της Ροδόπης", ο κ. Καρούντζος ακύρωσε απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.

Μετά από σχετικό αίτημα της Μητρόπολης η δημοτική αρχή πήρε μια απόφαση να μην εισπράττει τέλη ύδρευσης από τα εκκλησιαστικά ιδρύματα.  Ωστόσο δεν πέρασε πολύς καρός και ο κ. Καρούντζος έβγαλε απόφαση με την οποία ακυρώνει τη δημοτική πράξη. Το σκεπτικό του ήταν ότι, αφού πληρώνει το κράτος, δεν επιτρέπεται να απαλλάσσονται αυτοί που χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι συνέβη και στην περίπτωση του Δήμου Κομοτηνής, όταν με  απόφαση του ακύρωσε δυο αποφάσεις του Δήμου Κομοτηνής με τις οποίες επιχειρήθηκε η τροποποίηση του εγκριθέντος προϋπολογισμού με τη μεταφορά κονδυλίων από κάποιους κωδικούς σε άλλους.