Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι Θρακιώτης και είναι πρώτος μάγκας: πήγε να πληρώσει την Εφορία στην Αθήνα σε... μονόλεπτα και δίλεπτα!!!

Εκανε άνω - κάτω ένα υποκατάστημα ΔΟΥ, καθώς οι υπάλληλοι ζήταγαν... μέρες για να μπορέσουν να μετρήσουν το ποσό που τους έδινε και τελικά χρειάστηκε η λύση της... διαιτησίας
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Άνω κάτω έκανε ένα υποκατάστημα της ΔΟΥ στην Αθήνα ένας Εβρίτης, όταν πήγε να αποπληρώσει τις οφειλές του. Ο Δημήτρης που μένει στην Αθήνα εδώ και χρόνια, κατάγεται από τον Έβρο και συγκεκριμένα γεννήθηκε και μεγάλωσε σε χωριό του Δήμου Σουφλίου (όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του http://www.e-evros.gr/). Θέλοντας να είναι τυπικός στην αποπληρωμή των οφειλών του προς το κράτος και σκεπτόμενος ότι και τα κέρματα είναι χρήματα, πήρε τα σακουλάκια του με τα μονόλεπτα και τα δίλεπτα και πήγε στην Εφορία της Νέας Φιλαδέλφειας.


Όταν πλησίασε όμως στο ταμείο, η υπάλληλος έμεινε έκπληκτη και αντέδρασε έντονα. Ο άντρας, που είναι άνεργος, για να ξεχρεώσει το φόρο εισοδήματος, ύψους 147,75 ευρώ είχε συγκεντρώσει 2.887 μονόλεπτα και 9.001 δίλεπτα. Γι’ αυτό η υπάλληλος του είπε να περάσει λίγες ημέρες αργότερα καθώς θα χρειαζόταν αρκετές ώρες για να μετρήσει τα χρήματα.

Όταν ξαναπήγε στην Εφορία, ούτε αυτή την φορά κατάφερε να εξυπηρετηθεί. Έτσι αποφάσισε να προσφύγει στην διαιτησία για την αποπληρωμή του ποσού. Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή. Η υπάλληλος θα δεχόταν τις πέντε σακούλες με τα  κέρματα, αρκεί ο ίδιος να ξεχώριζε τα μονόλεπτα από τα δίλεπτα.

Ο Δημήτρης απέδειξε ότι η λαϊκή παροιμία «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» μπορεί να φανεί χρήσιμη ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε αλλά και κατάφερε να διατρανώσει το μήνυμα οργής αλλά και εκδίκησης που νιώθουν πολλοί, όταν το κράτος τους βάζει φόρους ενώ δεν έχουν καν εισόδημα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha που ανέβασε στο διαδίκτυο το http://www.enikos.gr/: