Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινούν κινητοποιήσεις από αύριο οι γιατροί της Θράκης

Εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη και επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του γεωγραφικού μας διαμερίσματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





«Η προσέλευση των ασθενών έχει αυξηθεί (30-40%), ενώ οι γιατροί λιγοστεύουν, εξαντλούνται μαζί με το προσωπικό», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Θράκης, ενώ παράλληλα γνωστοποιούν ότι την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν24ωρη απεργία και από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου ξεκινούν επίσχεση εργασίας ειδικών και ειδικευομένων σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θράκης. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Απλήρωτες εφημερίες, αυθαίρετες περικοπές εφημερευόντων ιατρών μήνα το μήνα, τμήματα με εξαντλημένο από τις συνεχείς βάρδιες προσωπικό, έλλειψη υλικών... Αναμονή των περικοπών των απολαβών κατά 18% τουλάχιστον, ενώ ήδη έχουν περικοπεί κατά 40% τα τελευταία 2 χρόνια.
Προετοιμασία για κατάργηση-συγχώνευση-ιδιωτικοποίηση 661 κλινικών και τμημάτων, 50 νοσοκομείων. Κατάργηση Κέντρων Υγείας. ΕΟΠΥΥ: άταφος νεκρός που δεν πληρώνει φαρμακοποιούς, γιατρούς, νοσοκομεία. ΑΜΕΑ, ψυχιατρικοί ασθενείς, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, γέροντες στον κοινωνικό Καιάδα. Παιδιά ανεμβολίαστα. Πληρωμές υγείας σε όλα τα επίπεδα.
Σε μια κοινωνία που το 34% των ενεργών πολιτών αναμένεται να μείνει άνεργο σε λίγους μήνες (ήδη είναι 25%), σχολεία – σχολές – πανεπιστήμια-παιδικοί σταθμοί να κλείσουν και ο κόσμος να τουρτουρίζει λόγω ανικανότητας αγοράς πετρελαίου τον προσεχή χειμώνα, ΑΛΗΘΕΙΑ, πως αλλιώς πέρα από τη λέξη “Γενοκτονία” θα μπορούσε να περιγραφεί η εφαρμοζόμενη πολιτική;
Οι νοσοκομειακοί γιατροί αδυνατούν να κάνουν πια τη δουλειά τους.
Η προσέλευση των ασθενών έχει αυξηθεί (~30-40%), οι γιατροί λιγοστεύουν, εξαντλούνται μαζί με το προσωπικό. Οι γνώσεις και η εξειδίκευση δε βοηθούν όταν δεν υπάρχουν τα μέσα, οι πόροι και ο σεβασμός για να βγει η δουλειά. Γιατροί σε πολλά νοσοκομεία (Σέρρες, ΑΧΕΠΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ, 7ο ΙΚΑ, Ρέθυμνο) βρίσκονται σε επίσχεση και μεγάλη αντιπαλότητα με τους διοικητές που αποτελούν το μακρύ χέρι αυτής της άθλιας κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, σε βάρος όλων αυτών που κρατούν με τη δουλειά τους όρθιο το δημόσιο σύστημα, αρπακτικά με μίζες, φακελάκια, ναπολεοντισμούς, διασύρουν το λειτούργημα, ενοχοποιώντας όσους κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια.
Δε θα περιμένουμε τους τοκογλύφους να μας γυρίσουν στην εποχή των σπηλαίων. Δε διαπραγματευόμαστε με κανέναν που διαλύει το δημόσιο χώρο, που ξεπουλάει την υγεία του λαού, που σπρώχνει τους νέους γιατρούς στη μετανάστευση και τους ασθενείς μας στο θάνατο.  Ούτε ευρώ δε χαρίζουμε από το μισθό μας για το τρύπιο πιθάρι του χρέους που μας φόρτωσαν.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, σε όλη την Ελλάδα, συνειδητοποιούν ότι μόνο με την αφύπνιση του κλάδου και τη συμπόρευσή του με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που δυστυχεί, θα αποτρέψει τα μέτρα των 11.8 δις, τη μετατροπή της χώρας σε μια ειδική οικονομική ζώνη χωρίς δικαιώματα, σε μια ζούγκλα "ανάπτυξης" των λίγων σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας.
  • Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούμε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
  • Από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου ξεκινούμε πανελλαδικά επίσχεση εργασίας ειδικών και ειδικευομένων σε όλα τα Νοσοκομεία και ΚΥ.
  • Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο (11:00 πμ) της Αλεξανδρούπολης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας σε συντονισμό με άλλους κλάδους και κοινωνικούς φορείς. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Συμμετέχουμε στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που θα προκηρύξουν οι συνομοσπονδίες σύντομα».