Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Χαμός! Κλείνει η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, θα λειτουργήσουν κανονικά σε Κομοτηνή και Διδυμότειχο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη των φορέων της Θράκης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας και πρώην περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Δημήτρη Σταμάτη να τους ανακοινώνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τους φορείς της Ξάνθης να αποχωρούν
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Αρνητική ήταν για την Ξάνθη η απόφαση που ανακοίνωσε στους φορείς της Θράκης ο Υπουργός Επικρατείας για τις Σχολές Αστυνομίας. Αντιθέτως, θετικά ήταν τα μαντάτα για τις Σχολές σε Κομοτηνή και Διδυμότειχο.

Στη συνάντηση που είχε ο Δημήτρης Σταμάτης με τη συντονιστική επιτροπή των φορέων της Θράκης για τις Σχολές Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα λειτουργήσουν τα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου και θα μείνει κλειστή η Σχολή της Ξάνθης !

Παρότι από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε υπονοήσει ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η Ξάνθη και η Κομοτηνή, ενώ κλείνουν οι σχολές σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, τελικά στην πολυαναμενόμενη συνάντηση, υπήρξε ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την Σχολή της Ξάνθης.


Δυσαρέσκεια Καραλίδη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, εξερχόμενος της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη από το XanthiPress.gr,  ανέφερε λακωνικά ότι ο Υπουργός Επικρατείας επεφύλασσε πολύ άσχημη τύχη για τη Σχολή Αστυνομίας της Ξάνθης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της κυβέρνησης. Από τη σύσκεψη αποχώρησαν οι φορείς της Ξάνθης άμεσα.

Ασαφές παραμένει και μετά τη συνάντηση, το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των μεταναστών που φιλοξενούνται προσωρινά στις εγκαταστάσεις της –πρώην πλέον- Αστυνομικής Σχολής. Για τους επόμενους μήνες πάντως, η Σχολή θα συνεχίσει να λειτουργεί ως Κέντρο Φύλαξης ενώ διακόπτει άμεσα τη λειτουργία της Κομοτηνής ως Κέντρου Φύλαξης.