Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα βήμα πριν το οικονομικό κραχ τέσσερις δήμοι της Θράκης

Επτά συνολικά δήμοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ίσως να μην έχουν λεφτά για να πληρώσουν μισθούς Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ

ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ





Ορατό, όσο ποτέ, είναι πλέον το ενδεχόμενο επτά δήμοι της Περιφέρειας ΑΜΘ να κηρύξουν στάση πληρωμών, λόγω της δραματικής οικονομικής τους δυσπραγίας, μέσα στον Οκτώβριο.

Όπως είναι γνωστό οι μισοί και πλέον δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ωστόσο αρκετοί απ’ αυτούς, ανάμεσα στους οποίους και επτά της Περιφέρειας ΑΜΘ, βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη και κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε οικονομικό κραχ.

Πρόκειται για τους δήμους Κομοτηνής, Θάσου, Παγγαίου, Παρανεστίου, Μύκης, Ιάσμου, Αρριανών, σύμφωνα με τα όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Κώστας Ασκουντής. Πιο συγκεκριμένα εάν επαληθευτούν οι δυσοίωνες αυτές προβλέψει για το μέλλον των εν λόγω δήμων τον επόμενο μήνα αυτοί δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν μισθούς, να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και κατ’ επέκταση να προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες στους δημότες τους.

«Και οι “υγιείς” δήμοι δεν είναι στην πραγματικότητα “υγιείς”. Αργά ή γρήγορα, με αυτήν την αντιμετώπισή τους εκ μέρους της Πολιτείας και την υποχρηματοδότηση, αργά ή γρήγορα, επαναλάμβανω, θα “βουλιάξουμε”», υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Κωστής Σιμιτσής.