Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιος θα εγκαινιάσει απόψε την Πανέβρια Αγροτική Έκθεση φερών;

Όχι δεν θα είναι ούτε ο περιφερειάρχης ούτε κάποιος τοπικός βουλευτής. Κατάφεραν και εξασφάλισαν κυβερνητικό στέλεχος (και μάλιστα όχι τον Στυλιανίδη)

ΠΟΙΟΝ; ΔΕΙΤΕ 
ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...



Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος θα εγκαινιάσει την ερχόμενη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, στις 19:30, την 17η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, η οποία διοργανώνεται από τις 11 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της μεγάλης εμποροπανήγυρης γύρω από το δημοτικό πάρκο της πόλης.

Με την δυναμική που έχει αποκτήσει η Έκθεση, έρχεται και φέτος να συμβάλει στην στήριξη της αγροτικής οικονομίας του Έβρου και της ευρύτερης περιοχής και με καινοτομία στην φετινή διοργάνωση τον... διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου κριαριού και τράγου. Στους νικητές θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ για κάθε είδος.

Την Έκθεση θα πλαισιώσει, σειρά ημερίδων με θεματολογία την γεωργία, την κτηνοτροφία και την συμβολή της αγροτικής οικονομίας στον εναλλακτικό τουρισμό.

Στην τελετή των εγκαινίων θα χαιρετήσουν, πλην του υπουργού, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρης Γιαννακίδης, οι βουλευτές του Ν. Έβρου και ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς τομέα του δήμου Αλεξανδρούπολης Νικόλαος Γκότσης.

Πρόγραμμα ημερίδων
Δημοτικό Κατάστημα Φερών
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Τετάρτη 12/9/2012

11:30 - Το ρύζι στην Ελλάδα, καλλιεργητική τεχνική και προοπτική της καλλιέργειας του (Δρ. Δ. Ντάνος).

Λίπανση, εχθροί και ασθένειες του ρυζιού (Δρ. Δ. Κατσαντώνης).

Το πρόβλημα της αλατότητας στην καλλιέργεια του ρυζιού. Smart-Paddy, ένα Ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης του νερού του ορυζώνα (Χ. Δράμαλης, Msc).

19:30 - «Θέμα: Ζωοφιλία, κυνολογία και εναλλακτικός τουρισμός», στο πλαίσιο του έργου "CYNOLOGY CENTER" που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013».

Πέμπτη 13/9/2012

11:00 - Θέμα: Ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του κρέατος των βοοειδών προβάτων και αιγών
Εισηγητής: Σινάπης Ευθύμιος, καθηγητής της Γεωπονικής σχολής ΑΜΘ.

11:20 - Θέμα: Συγκριτική μελέτη τριών συστημάτων εκτροφής προβάτων
Εισηγητής: Μανουσίδης Θεόδωρος, γεωπόνος του ΚΕΠΥΕΛ.

19:30 - Έναρξη διαγωνισμού βράβευσης καλύτερου κριαριού και τράγου.