Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σε μια υπηρεσία συγχωνεύονται το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Κομοτηνής και οι λοιπές Μονάδες Κοινωνικής Πρόνοιας της ΑΜΘ


Εξαιρείται το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, το οποίο θα συνεχίσει να ανήκει ως Παράρτημα στο Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδας

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ 
ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;

Τη συγχώνευση όλων των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας της Περιφέρειας ΑΜΘ σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εργασίας στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Παράρτημα του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δράμας στην Ελευθερόπουλη.

Όπως αναφέρθηκε από τον ίδιο αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις των 39 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας Πανελληνίως αυτές πρόκειται να συγχωνευθούν σε 13, μία σε κάθε αιρετή Περιφέρεια. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα σχηματιστεί ενα ΝΠΔΔ «Μονάδα Κοινωνικής Πρόνοιας» με 2 βασικούς τομείς α) Κοινωνικής Προστασίας ΑΜΕΑ-Ηλικιωμένων και β) Παιδικής Προστασίας. Στο νέο Νομικό Πρόσωπο θα συγχωνευτούν τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων Καβάλας, Δράμας και Κομοτηνής καθως και τα Κέντρα Προστασίας του Παιδιού Καβάλας και Δράμας. 

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε το Παράρτημα του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας στην Ελευθερούπολη την Κυριακή όπου συναντήθηκε με τον Υποδιοικητή του ιδρύματος κ Φιλιππίδη Γεώργιο, τον Διευθυντή κ Γιαννουλίδη Σταύρο, εκπροσώπους των εργαζομένων και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των ΑΜΕΑ του Θεραπευτηρίου κ Παυλίδη Αλέξανδρο.

Η συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα είχε ως αντικείμενο τις νέες συγχωνεύσεις που προγραμματίζονται να γίνουν στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας τους επόμενους μήνες, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα που εμφανίζονται στο χώρο της πρόνοιας και των Ατόμων με Αναπηρία το τελευταίο διάστημα. Επίσης συζητήθηκε η προοπτική ανέγερσης νέου κτηριακού συγκροτήματος στο υπάρχον οικόπεδο του Θεραπευτηρίου, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος υποδοχής, φιλοξενίας, κατάρτισης και κλειστής περίθαλψης ΑΜΕΑ.
           
Ο Υφυπουργός καθησύχασε τους εργαζόμενους ότι οι συγχωνεύσεις που επίκεινται θα έχουν μόνο διοικητικό χαρακτήρα και δεν θα επηρεάσουν τη λειτουργία των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, ούτε τις θέσεις εργασίας του μόνιμου προσωπικού που εργάζονται σε αυτές. Όσον αφορά τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας ΑΜΕΑ και υποδομών εργαστηρίων επαγγελματικής κατάρτισης, τονίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και μερικά χρόνια για τη χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων αυτών μέσω του ΕΣΠΑ, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013»

Στο προσεχές διάστημα ύστερα από παρότρυνση του Υποδιοικητή του Ιδρύματος ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να επισκεφθεί και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων της Δράμας, όπου είναι η σημερινή έδρα του Φορέα.