Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλη νίκη ο Πανθρακικός, 0-3 τον Λεβαδειακό

Θριαμβευτές θα επιστρέψουν από την Βοιωτία οι παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής, καθώς η νίκη που πέτυχαν είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της

     ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ




Τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του στη Superleague σημείωσε ο Πανθρακικός, ο οποίος πέρασε με το επιβλητικό 3-0 από τη Λιβαδειά, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός αγωνιζόταν από το 37ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Κυριακίδη.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 11' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δημήτρη Παπαδόπουλου, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους με κεφαλιά του Αντώνη Λαδάκη στο 44ο λεπτό. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Μιγκέλ Βιγιαρέχο.

Μέχρι το 3ο λεπτό, οι δύο ομάδες είχαν προλάβει να δοκιμάσουν από ένα σουτ, με τους Λουσέρο για τους φιλοξενούμενους και Μάρτινς για τους γηπεδούχους, αλλά οι αντίπαλοι τερματοφύλακες εξουδετέρωσαν τις φάσεις.

Η επιθετική διάθεση από πλευράς Πανθρακικού συνεχίστηκε, με τον Βαϊρουά να σουτάρει από μακριά στο 7', αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Τελικά, το γκολ ήρθε για την ομάδα της Θράκης, σε μία φάση που ξεκίνησε από χέρι του Μουλόπουλου στο 10ο λεπτό. Ο διαιτητής Μαντάκης έδειξε το σημείο του πέναλτι, απ' όπου ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ναπολεόνι έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά στην προσπάθεια για σουτ που έκανε από κοντινή απόσταση, ο Κουτσόπουλος κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα.

Μόλις στο 14ο λεπτό, ο Γιώργος Παράσχος αποβλήθηκε από τον πάγκο του, καθώς συνέχιζε να διαμαρτύρεται για τη φάση του πέναλτι.

Στο εικοσάλεπτο που ακολούθησε, δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη ευκαιρία, αλλά στο 37ο λεπτό έγινε η φάση που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι. Ο Παπαδόπουλος δέχθηκε μία βαθιά μπαλιά από τον Βαϊρουά και στην προσπάθειά του να αποφύγει τον Κυριακίδη, ανατράπηκε έξω από την περιοχή από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος μάλιστα είδε σωστά την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Αυτή η εξέλιξη έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Θρακιωτών, που στο 44' έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Μπαϊκαρά σέντραρε από αριστερά και ο Λαδάκης με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κασμερίδη.

Στο δεύτερο μέρος, οι Βοιωτοί, αν και με δέκα παίκτες, μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας μία καλή ευκαιρία να μειώσουν το σκορ, όταν στο 50' ο Μαχαίρας σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουτσόπουλος απέκρουσε.

Ο ίδιος παίκτης είχε δύο ακόμα μακρινά σουτ, αλλά χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τον Δημήτρη Κουτσόπουλο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου χάθηκε στο 86ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μπαϊκαρά σέντραρε για τον Κυβελίδη, ο οποίος πλάσαρε μόλις άουτ.

Τελικά όμως πέτυχαν ένα ακόμα γκολ, όταν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από μία περιπετειώδη φάση, ο Βιγιαρέχο έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.



Ταυτότητα του αγώνα 
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Λεωνίδας Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Ιωάννης Σίπκας (Πέλλας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Λισγάρας, Μεντί (67' Κουτσόπουλος), Ζησόπουλος, Κόρμπος, Πόι, Μάρτινς (46' Μαχαίρας), Βασιλείου, Ναπολεόνι (39' Κασμερίδης)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Σερφά, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (70' Μακρυδημήτρης), Λουσέρο (87' Βιγιαρέχο), Παπαδόπουλος (56' Κυβελίδης)

Σκόρερ: 11' πέν. Παπαδόπουλος, 44' Λαδάκης, 90'+3 Βιγιαρέχο
Κίτρινες κάρτες: Μουλόπουλος, Λισγάρας / Παπαδόπουλος, Χρήστου
Κόκκινη κάρτα: 37' Κυριακίδης