Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Το Τυχερό ζητά την απόσχισή του

Πραγματοποιήθηκε χθες συνέλευση των πολιτών που διαμαρτύρονται για τη συνένωση με τον Δήμο Σουφλίου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ




Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 7/10/12 στο Τυχερό συνέλευση πολιτών, μετά από πρόσκληση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», με θέμα την απόσχιση του πρώην δήμου Τυχερού από τον δήμο Σουφλίου, και την δημιουργία νέου δήμου με τις Φέρες.


Στην ανοιχτή αυτή συζήτηση, τοποθετήθηκαν οι διοργανωτές και πολλοί πολίτες, αναλύθηκε η σημερινή κατάσταση του πρώην Δήμου Τυχερού, και η αδυναμία ενσωμάτωσης στον ‘Καλλικρατικό» δήμο Σουφλίου, κάτι βεβαίως που έλεγαν οι κάτοικοι του Τυχερού και όταν σχεδιάζονταν το χωροταξικό του σχεδίου,αντιδρώντας τότε για αυτή τη συνένωση τους.
Όπως και το 2010, έτσι και σήμερα οι κάτοικοι του Τυχερού προτείνουν την συνένωση τους με τις Φέρες όπου υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για μια αρμονική συνύπαρξη και κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων, με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης κύρια στον αγροτικό τομέα.
Η συνέλευση εξέλεξε 15μελή συντονιστική επιτροπή η οποία σε συνεργασία με το ίδιο όργανο που θα εκλεγεί από την επικείμενη συνέλευση των πολιτών στις Φέρες θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία του νέου Δήμου.
Η χθεσινή συνάντηση-συζήτηση, αποτελεί την αφετηρία της δημιουργίας κινήματος πολιτών, που θα πείσει την κεντρική εξουσία για το δίκαιο του αιτήματος των δύο πρώην Δήμων Φερών και Τυχερού
Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Τυχερού

.