Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Πάνω από 360 αιτήσεις στην Ξάνθη για εξωδικαστικό συμβιβασμό υπερχρεωμένων


12 υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών στην Ξάνθη έχουν δικαστεί

Επετεύχθη "κούρεμα" έως και 40% στα χρέη!

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περισσότερες από 360 είναι οι υποθέσεις κατοίκων της Ξάνθης που έχουν καταθέσει σχετικές αιτήσεις στον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης ώστε να ενταχθούν στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και να τύχουν ευνοϊκότερων ρυθμίσεων στην αποπληρωμή των οφειλών τους ή να “κουρέψουν” τις οφειλές τους προς τα τραπεζικά ιδρύματα.

Η οικονομική δυσπραγία συνδυαστικά με την έλλειψη θέσεων εργασίας και τη ραγδαία εργασιακή αποψίλωση τόσο της Ξάνθης όσο και την ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας ΑΜΘ έχει οδηγήσει εκατοντάδες πολίτες σε οικονομικό μαρασμό, αδυνατώντας να φανούν συνεπείς στην αποπληρωμή των οφειλών τους, προς τα τραπεζικά ιδρύματα. Σε μια προσπάθεια να ανάσσουν από τον οικονομικό βραχνά που ταλανίζει την καθημερινότητά τους δεν είναι λίγοι αυτοί που επιχειρούν να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη, για τη ρύθμιση των οφειλών τους είτε εξωδικαστικά είτε δικαστικά, ώστε να πετύχουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των δανείων τους είτε να πετύχουν, πράγμα που επιδιώκουν οι περισσότεροι, τη μείωση του χρέους τους επικαλούμενοι οικονομική αδυναμία.

Δώδεκα από τις περιπτώσεις που έχουν αιτηθεί την ένταξή τους στον νόμο Κατσέλη στην Ξάνθη έχουν ήδη δικαστεί, πετυχαίνοντας τα προσδοκώμενα αποτελέσματα από πλευράς των καταναλωτών, ενώ σε πολλές των περιπτώσεων έχει επιτευχθεί κούρεμα του χρέους έως και 40%. Στο σύνολό τους οι αποφάσεις βγαίνουν υπέρ των δανειοληπτών, καθώς από τη μεριά τους και οι δικαστικοί ευαισθητοποιούνται υπέρ των οφειλετών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα. Μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 το Ειρηνοδικείο Ξάνθης έχει ήδη προγραμματίσει μια σειρά από δίκες που αφορούν υποθέσεις υπερχρεωμένων δανειοληπτών, γεγονός που καταμαρτυρεί και των ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στην Ξάνθη.