Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Στην Βέννα τώρα, στις Φέρες για γεύμα σε λίγο ο Δένδιας, που θα ξανάρθει στην Θράκη μεθαύριο με άλλον Επίτροπο

Σήμερα συνοδεύει στην επίσημη επίσκεψή της σε Ροδόπη και Έβρο την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσιλια Μάλστρομ

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ηρθε το πρωί στην Θράκη μέσω Αλεξανδρούπολης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, που συνοδεύει στην περιοχή την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι  Υπεύθυνη για Εσωτερικές Υποθέσεις Cecilia Malmström. Οι δυο τους επισκεφθούν Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών και Κέντρα Πρώτης Υποδοχής, σταθμούς συνοριοφυλακής και άλλες υποδομές.

Ήδη, όπως πληροφορείται το ThrakiLive, βρίσκονται στην Βέννα ενώ βάσει προγράμματος  θα γευματίσουν στις Φέρες και θα μεταβούν στην συνέχεια στον Πόρο. 

Η εν λόγω επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων κατά την πρώτη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και της Επιτρόπου, στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Ιούλιο, σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών ασύλου. 

Η αναχώρησή τους από την Αλεξανδρούπολη θα γίνει στις 4.00 το απόγευμα , καθώς πρόκειται για μια φαστ τρακ επίσκεψη, ωστόσο σύμφωνα με το Faros24 ο Δένδιας θα ξαναέρθει στον Έβρο με νέο Ευρωπαίο Επίτροπο την Τετάρτη.