Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Θέατρο σε επιμέλεια Μισέλ Φάις στην Αθήνα


Από σήμερα και μόνο για τρεις 
ημέρες οι παραστάσεις για τον 
Μανόλη Αναγνωστάκη που 
βασίζονται σε μια ξεχωριστή
μαγνητοφωνημένη συνομιλία 
του κομοτηναίου συγγραφέα

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Πρόκειται για μια παράσταση της οποίας σπινθήρας αλλά και άξονας είναι μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία του Μισέλ Φάις (που επιμελήθηκε και δραματουργικά το κείμενο της παράστασης) με τον ποιητή στο σπίτι του,
το Νοέμβριο του 1992.

Πάνω σ’ αυτή τη σπάνια ηχητική μαρτυρία η Αλεξία Καλτσίκη (σκηνοθεσία), ο Θανάσης Δόβρης (ερμηνεία), η Εύα Γουλάκου (σκηνογραφία) και ο Κωστής Κουσουλός (ηχητικός σχεδιασμός) δημιούργησαν έναν πυκνό μονόλογο 50’ λεπτών, όπου ένας μανιώδης αναγνώστης του Αναγνωστάκη, μέσα από μια προσχηματική ραδιοφωνική εκμπομπή, χωνεύει ποίηματα και σκέψεις του ποιητή με την μαγνητοφωνημένη αφήγησή του. Αναμοχλεύει, με σκηνικές δράσεις και ηχητικές υποσημειώσεις, λεπτομέρειες της πολιτικής, προσωπικής και λογοτεχνικής διαδρομής του. Στροβιλίζεται ανάμεσα στους «ακροατές» και στους «θεατές», σ’ ένα «παιχνίδι» μνήμης, παρέμβασης και σιωπής.

Η παράσταση «Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Φιλίππων―Θάσου 2012. Το βιβλίο «Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη με πρόλογο του Παντελή Μπουκάλα και επιμέλεια του Μ. Φάις.

Από 5 έως 7 Οκτωβρίου
Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή.
Ώρα έναρξης παράστασεων: 9μμ.
Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ.
Κρατήσεις θέσεων στο 2103255444