Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συμπόσιο στην Κομοτηνή για τις «Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση των παιδιών της μειονότητας στη Θράκη»

Πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη», οργανώνει τριήμερο συμπόσιο με τίτλο «Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση των παιδιών της μειονότητας στη Θράκη».


 Αντικείμενο του Συμποσίου είναι παραδείγματα «καλών πρακτικών» που αποτελούν πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους της μειονότητας σε διάφορα σχολεία τη Θράκης καθώς και η παρουσίαση δράσεων του Προγράμματος από εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς συνεργάτες του. 

Με το διπλό αυτό περιεχόμενο το Συμπόσιο προτείνει σε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς διάλογο πάνω σε σημαντικά παιδαγωγικά και διδακτικά ζητήματα καθώς και θέματα συνύπαρξης όπως για παράδειγμα τα πολύ καλά αποτελέσματα στη μάθηση που έχει η ενεργητική κινητοποίηση των μαθητών και μαθητριών, η μετάδοση περιέργειας για τη γνώση, η προτροπή στα παιδιά να θέτουν ερωτήματα και η καθοδήγησή τους να ψάχνουν για να βρουν τις γνωστικές απαντήσεις.

Το Συμπόσιο συμβολίζει τη μεγάλη αξία που έχει για την κοινωνία η εκπαίδευση και η παιδεία καθώς και την εξίσου μεγάλη σημασία που έχει το υψηλότερο και ευγενέστερο από τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και τη μάθηση.

Αυτή τη θεμελιώδη δημοκρατική αρχή συμβολίζει και η παρουσία  στο Συμποσίου της Συνηγόρου του Πολίτη και του Βοηθού Συνηγόρου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου 2012 στην Κομοτηνή, στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας.

.