Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ομιλία Τάσιου στην Ξάνθη με θέμα «Εισαγωγή στην Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία»


Θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα από τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, έχει την χαρά να φιλοξενεί τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Θεοδόση Τάσιο στην ενδιαφέρουσα ομιλία του με τίτλο «Εισαγωγή στην Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία».

 Ο κάθε Πολιτισμός εκδηλώνεται με επιτεύγματα, κατά σειράν, στην Οικονομία, στην Τεχνολογία, στην Επιστήμη, στην Τέχνη και στο ήθος των πολιτών. Η γνώση μας για τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό είναι πλημμελέστατη εάν δεν γνωρίζομε επαρκώς την τεράστια σημασία και την μεγάλη ανάπτυξη που είχε επιτύχει στην Τεχνολογία.

Η διάλεξη θα υπενθυμίσει τη θέση της Τεχνολογίας στην Αρχαία Ελλάδα, απ' τη Μυθολογία μέχρι τα μεγάλα επιτεύγματα της Μυκηναϊκής και της Κλασικής περιόδου - μαζί με την κορύφωση της αρχαιοελληνικής Τεχνολογίας κατά την Ελληνιστική εποχή.

Ο Θεοδόσης Π. Τάσιος, Καθηγητής του Εθν. Μ. Πολυτεχνείου, Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τουρίνου (Ιταλία), είναι επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Νανκίν, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Εχρημάτισε Πρόεδρος διεθνών επιστημονικών Ενώσεων, Εμπειρογνώμων του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είναι επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας, καθώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Έχει δημοσιεύσει 400 επιστημονικές εργασίες και 40 βιβλία σε διάφορες γλώσσες.

Η ομιλία πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στη Ξάνθη.

Με την ευγενική υποστήριξη του «Elisso Xenia Hotel Du Nord» και του «Αποθήκη-Wine Bar/Bistro»