Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Στο δημόσιο νηπιαγωγείο τα παιδιά του Εχίνου ! Λύση από Ζεϊμπέκ-Μελισσόπουλο

Σε επίλυση οδηγείται το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις εγγραφές των μαθητών στα σχολεία του Εχίνου

   ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



Σε επίλυση οδηγείται το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις εγγραφές των μαθητών στα σχολεία του Εχίνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr , μετά από σημαντικές διαβουλεύσεις και συνεργασία μεταξυ της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, οι γονείς εγγράφουν πλέον τα παιδιά τους στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Η εξέλιξη, που φαινόταν αδύνατη πριν λίγες μέρες, έγινε εφικτή μετά από συνεχή διαβούλευση και διαμεσολάβηση και, πρακτικά, επιλύει το πρόβλημα για τις επόμενες χρονιές αφού οι γονείς πείστηκαν για την αναγκαιότητα παρακολούθησης της υποχρεωτικής δημόσιας νηπιακής εκπαίδευσης.

Μελισσόπουλος-Ζεϊμπέκ: "Με ηρεμία και μετριοπάθεια"

Η εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά λύνει τα χέρια των εμπλεκομένων, προκειμένου να επιλυθεί και η εκκρεμότητα που υπάρχει με τους 22 μαθητές της πρώτης δημοτικού που δεν παρακολούθησαν πέρυσι το δημόσιο νηπιαγωγείο. Από την πλευρά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο προϊστάμενος Σάββας Μελισσόπουλος επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε λύση, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπιστεί ξανά το πρόβλημα στον Εχίνο. Κατά τα άλλα, κράτησε τα χαρτιά του κλειστά, αρκούμενος να σημειώσει ότι σε συννενόηση με τις αρχές της εκπαίδευσης, συνεχίζεται η προσπάθεια και για την εκκρεμότητα με το Δημοτικό Σχολείο.

Ο βουλευτής από την πλευρά του δεν θέλησε να σχολιάσει την εξέλιξη και αρκέστηκε να πεί ότι «αναζητούμε ήρεμους και μετριοπαθείς ανθρώπους στις δύο πλευρές για να λύνουμε τα ζητήματα»

Σκουρλέτης: Παράδειγμα ότι οι ακραίες φωνές οδηγούν σε ένταση και όχι σε λύση

Το ζήτημα απασχόλησε και τη Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη στην Ξάνθη, ο οποίος ανέφερε ότι η παρέμβαση του Ζεϊμπέκ Χουσεΐν ήταν θετική και καταλύτική, θέλοντας να δείξει ότι οι ακραίες φωνές οδηγούν σε ένταση και η μετριοπάθεια σε λύσεις.

«Οι ακραίες φωνές και ο παραγκωνισμός της λογικής δεν βοηθάνε και εξυπηρετούν άλλες σκοπμιότητς . Μπορούμε με επίπονη προσπάθεια ειλικρινούς διαλόγου να λύνουμε καταστάσεις όπως αυτή του Εχίνου.

Βρίσκομαστε μπροστά σε ένα τέτοιο παράδειγμα που επιλύθηκε μα αυτό τον τρόπο αφού δεν μπόρεσε η πολιτεία να το λύσει με θεσμικό τρόπο.» ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη. Παράλληλα πρόσθεσε ότι το κόμμα του έχει έγκαιρα από χρόνια ανοίξει το θέμα των νηπιαγωγείων της μειονότητας:«Κάτι που προβλέπεται για τα σχολεία της υπόλοιπης εκπαίδευσης πρέπει να προβλέπεται και για τα νηπιαγωγεία», σημείωσε.