Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ο Σαμαράς για τους μετανάστες

Οσα είπε ο πρωθυπουργός στο Παρίσι σε ερώτηση ξένης δημοσιογράφου, διευθύντριας της International Herald Tribune

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο συνέδριο της ‘’Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τριμπιούν’’, στο Παρίσι, η διευθύντρια της εφημερίδας, Alison Smale, έθεσε το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα.


Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει απίστευτη συρροή μεταναστών στη χώρα αφού σε σύνολο 11 εκατ. κατοίκων οι λαθρομετανάστες υπολογίζονται στο ενάμισι εκατομμύριο.

''Στην Ελλάδα, όμως, είναι σαν όμηροι, αφού στην ουσία αλλού θέλουν να πάνε'', ανέφερε.

''Κάθε πρωί έχω να αντιμετωπίσω αυτά τα προβλήματα, πράγμα που δεν έχουν άλλοι ηγέτες'', δήλωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ''εάν προσθέσεις στην οικονομική κρίση την αστάθεια, δημιουργείς ένα θανατηφόρο μίγμα, γι' αυτό και η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει ουσιαστικά σε αυτό το θέμα''.

Στο ερώτημα της Alison Smale, εάν είναι σίγουρος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα μπορέσει να ανταποκριθεί, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι ''μια από τις σκέψεις των εξτρεμιστών είναι ότι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την Αστυνομία''.

''Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Στην Ευρώπη υπάρχει η αρχή της αλληλεγγύης και επάνω σε αυτήν θα πρέπει να κτίσουμε. Εμείς θα σεβασθούμε αυτά που έχουμε υπογράψει, αλλά και η Ευρώπη θα πρέπει να σεβασθεί την αρχή της αλληλεγγύης'', κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

.