Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Γιορτάστηκε η πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στον Έβρο

Από τον Φορέα Διαχείρισης 
Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου 
σε συνεργασία με την Ελληνική 
Ορνιθολογική Εταιρεία

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσαν στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών».
Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν «Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Μετανάστευσης!» και οι περίπου 300 μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μεταναστευτικά πουλιά που επισκέπτονται το Δέλτα του Έβρου καθώς και την σημαντικότητα του υγροτόπου για την μετανάστευση.
Οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν και παράλληλα επιμορφώθηκαν με δραστηριότητες που περιλάμβαναν ζωγραφική, διαγωνισμό με μικρά αναμνηστικά δώρα, κατασκευή ταϊστρών, εκλογές πουλιών και παιχνίδια.
Η ψηφοφορία πουλιών ανέδειξε για μια ακόμα φορά νικητή το αγαπημένο πουλί των παιδιών το εντυπωσιακό φλαμίνγκο.
Επίσης, στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν περιηγήσεις των μαθητών στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα του Έβρου καθώς και εκπαίδευση “εκκολαπτόμενων” ορνιθοπαρατηρητών που περιλάμβανε παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια και κιάλια, αναγνώριση των ειδών της ορνιθοπανίδας και τέλος καταγραφή των στοιχείων στο βιβλίο δεδομένων.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα σχολεία που πήραν μέρος στη εκδήλωση: Πειραματικό Δημοτικό, Δημοτικό Άνθειας, 1ο Δημοτικό, 8ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, Νηπιαγωγείο Λεγγέτση, 3ο Δημοτικό Παλαγίας, καθώς επίσης το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Αντιδημαρχία Τραϊανούπολης για την συνεργασία.
Η εκδήλωση, όπως και οι περισσότερες δράσεις του Φορέας Διαχείρισης, χρηματοδοτούνται από το ΕΠΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ).
Αγγελίδης Μαρίνος
Στέλεχος Φ.Δ.Ε.Π.Δ.Ε.