Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τα προβλήματα των σχολείων στη Ροδόπη

Δόθηκαν 54.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων

ΠΟΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ 
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ;




Κλιμάκιο της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, με επικεφαλής τον βουλευτή Αϊχάν Καραγιουσούφ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ενημερώθηκε για θέματα αρμοδιότητας της.

Όπως φάνηκε από την συζήτηση, πετρέλαιο για τα σχολεία υπάρχει μέχρι τα Χριστούγεννα, δεδομένου ότι οι σχολικές επιτροπές έχουν πάρει την επιχορήγηση μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2011.
«Αυτή η εξέλιξη είναι πρόδηλο ότι μας δημιουργεί ανησυχίες για το μετέπειτα διάστημα. Θεωρούμε ότι με ελεημοσύνες δεν μπορεί να συντηρηθεί η δημόσια παιδεία», τόνισαν τα στελέχη του κόμματος.
Επίσης έγινε γνωστό στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δόθηκαν 54.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. «Θεωρούμε ότι και το ποσό αυτό είναι ελάχιστο μπροστά στις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες των σχολείων της περιοχής. Είναι φανερό ότι οι μνημονιακές πολιτικές διαλύουν την δημόσια παιδεία σε βάρος των μαθητών και σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ ισχυρές δημόσιες λειτουργίες και υπηρεσίες», σημείωσε ο κ. Καραγιουσούφ.
Συνεχίζοντας ο βουλευτής ανέφερε πως «απαιτούμε την πλήρη καταβολή των επιχορηγήσεων χωρίς καθυστερήσεις ώστε να είναι δυνατόν και οι σχολικές επιτροπές να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους. Καλούμε και τους γονείς να διεκδικήσουν αφενός χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας και αφετέρου να πιέσουν και εκείνοι σε τοπικό επίπεδο ώστε να λειτουργήσουν ένα ακόμη γυμνάσιο και ένα ακόμη λύκειο στην πόλη της Κομοτηνής δεδομένου ότι σήμερα τα σχολεία ασφυκτιούν».
Τέλος τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τους στόχους του κόμματος στον τομέα της Παιδείας, τόνισαν πως αυτή πρέπει να αναβαθμιστεί και όχι να υπάρχει ένα πισωγύρισμα σε παλιότερες εποχές, το οποίο μας οδηγούν οι πολιτικές περικοπών της μνημονιακής συγκυβέρνησης.