Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η Αστυνομία στους Κήπους έβαλε stop σε Σκοπιανό πολιτικό

Το θέμα παίζει 
πολύ ψηλά στην 
επικαιρότητα της 
γειτονικής χώρας

ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο 
ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ;




Ένα ακόμη περιστατικό είχαμε στο Τελωνείο των Κήπων που δείχνει ότι τα σύνορά μας είναι πραγματικά σύνορα και όχι χύμα στο κύμα όπως θα ήθελαν κάποιοι. Αφορμή για το ρεπορτάζ που κάναμε ήταν ένα δημοσίευμα σε μία ιστοσελίδα για ένα περιστατικό που έγινε στο τελωνείο των Κήπων και το οποίο έχει ώς εξής:
Το Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις διαμαρτυρίες του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου «Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών» (DPA) Μέντουχ Θάτσι προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, διότι δεν του επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα, επειδή ο οδηγός του δεν διέθετε διεθνές δίπλωμα οδήγησης.
«O κ. Θάτσι πρέπει να αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα ο νόμος ισχύει για όλους και πρέπει να τηρείται. Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρει, την απάντηση τη δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί που εργάζονται και ευημερούν στην Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Μέντουχ Θάτσι απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, για το περιστατικό, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος του και μεταδίδεται σήμερα από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.
Ο Θάτσι, στην επιστολή του αναφέρει ότι ζήτησε επεξηγήσεις από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια για το περιστατικό όμως όπως ισχυρίζεται, απάντηση δεν έλαβε
Ο Θάτσι, το κόμμα του οποίου είναι το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας αναφέρει ότι προσπάθησε να εισέλθει στην Ελλάδα από την Τουρκία, όπου είχε μεταβεί προκειμένου να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος στο συνέδριο του κόμματος του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο οι ελληνικές συνοριακές αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο στην Ελλάδα, επειδή ο οδηγός του δεν διέθετε διεθνές δίπλωμα οδήγησης. «Επιτρέψτε μου κ. Πρωθυπουργέ να σας υπενθυμίσω ότι είμαι Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (χεστήκαμε), του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος στη Μπανανομακεδονία  και ταυτόχρονα βολευτής. Έχοντας υπόψιν ότι η κυβέρνησή σας χαρακτηρίζει ως “ανεπιθύμητα πρόσωπα” δημοσιογράφους ενός μεγάλου αλβανικού μέσου ενημέρωσης (μπεεε), δεν επιτρέπει στους τσατσά.μηδες να επισκεφθούν τις πατρογκονιγκές τους εστίες (μπεεε)  οι οποίες σήμερα βρίσκονται στην επικράτεια της δικής σας χώρας, καθώς και πολλές άλλες προκλήσεις σε βάρος Αλβανών, θεωρώ ότι η δική μου περίπτωση δεν είναι απομονωμένη και τυχαία, αλλά απλά απεικονίζει την εχθρική σχέση της κυβέρνησής σας προς τους Αλβανούς», αναφέρει ο κ. Θάτσι στην επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά.
«Αναμφίβολα», σημειώνει ο Μέντουχ Θάτσι στην επιστολή του, «η στάση της κυβέρνησής σας, είναι αντίθετη προς τις θεμελιώδεις αρχές ανθρωπίνων δικαιωμάτων(χαχαχαχα) και της Δημοκρατίας (χαχαχαχα)». «Ενώ εμείς, ως λαός βαδίζουμε προς τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια γύρω στο 2099, καλλιεργώντας τις θετικές αξίες της, η δική σας κυβέρνησή και ο λαός σας, δυστυχώς, οδεύουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, μετατρεπόμενοι σε ένα κακό παράδειγμα, όχι μόνο από οικονομικής, αλλά και από πολιτισμικής και της δημοκρατικής άποψης», αναφέρει ο κ. Θάτσι.
«Τέλος, κ. Πρωθυπουργέ, χωρίς κανένα σεβασμό προς εσάς και την κυβέρνησή σας, δυστυχώς, όχι μόνο για μένα αλλά για όλους τους Αλβανούς, η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει στη μνήμη μας ως η χώρα που συνεχίζει να τρέφει εχθρότητα όχι μόνο προς το δικό μου λαό, αλλά και προς τους άλλους λαούς της περιοχής», κατέληξε ο κ. Θάτσι...(Τίποτα καινούργιο θα μας πεις)............... --> -->
Eglimatikotita
Αυτά λέει το ρεπορτάζ και διαβάστε τις δικές μας πληροφορίες.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε στις 03.45 τα ξημερώματα στις 2 Οκτωβρίου 2012. Τρία -τέσσερα αυτοκίνητα έφθασαν στο Τελωνείο Κήπων από την Τουρκία και επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Όπως συνηθίζετε, οι Ελληνικές αρχές-αστυνομία, τους ζήτησε Διαβατήρια , διεθνές δίπλωμα οδήγησης και πράσινη κάρτα. Ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου τους έδειξε ένα Σκοπιανικό δίπλωμα και ισχυρίσθηκε πως δεν έχει Διεθνές. Ο Αστυνομικός βάρδιας του είπε πως απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, ενώ είπε πως όλοι οι υπόλοιποι έχουν δικαίωμα να περάσουν με άλλο όχημα όμως. Κάποιος από τους Σκοπιανούς είπε πως είναι Διπλωμάτες κλπ αλλά διαπίστωσε ότι οι νόμοι είναι οι ίδιοι για όλους. Η πομπή των αυτοκινήτων επέστρεψε στην Τουρκία και προφανώς μέσο Βουλγαρίας έφθασαν στα Σκόπια. Ο Μέντουχ Θάτσι όμως δεν άφησε έτσι το θέμα και έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας τα προαναφερόμενα. Το σίγουρο είναι ότι ο Σκοπιανοαλβανός έκανε την μεγαλύτερη γκάφα που θα μπορούσε να κάνει πολιτικός. Άντε καλά στις 3 τα ξημερώματα να μην γνωρίζεις νομοθεσίες αλλά όταν φθάνεις στην πατρίδα σου δεν ρωτάς να μάθεις τι ισχύει. Τουλάχιστον στην Ελλάδα όλοι οι δάσκαλοι των σχολών οδήγησης ξέρουν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας , αλλά και για την Συνθήκη της Βιέννης που καθιστά υποχρεωτικό το διεθνές δίπλωμα οδήγησης , όπως και την πράσινη κάρτα... Τώρα θα μου πείτε οι νόμοι εφαρμόζονται παντού; Πάντως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς των συνόρων μας, που συνεχώς δείχνουν σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν είμαστε "ξέφραγο αμπέλι" και ότι τηρούνται οι νόμοι και οι διεθνείς συνθήκες. Μάλιστα ας κάνει και ένα διάβημα η χώρα μας προς τους αρμοδίους , πως η Τουρκία επέτρεψε να περάσουν αυτά τα αυτοκίνητα από το έδαφός της χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.