Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής στο πλευρό των φοιτητών του Δημοκρίτειου


Προσφορές στις μετακινήσεις του πιο δυναμικού κομματιού της νεολαίας μας και εξυπηρέτηση όσων ζουν σε γειτονιές απομακρυσμένες από τις στάσεις των φοιτητικών λεωφορείων με μόλις 15 ευρώ το εξάμηνο
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ






Μία κάρτα πολλαπλών διαδρομών χαμηλού κόστους αλλά απεριόριστων διαδρομών μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, είναι η νέα προσφορά του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής που απευθύνεται στο πλέον δυναμικό κομμάτι της νεολαίας, τους φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η προσφορά έχει ξεκινήσει ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου και προβλέπει τη χρήση των αστικών λεωφορείων, των γνωστών mini bus, για διάρκεια ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου, δηλαδή μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2013 με μόλις 15 ευρώ.  Μία φωτογραφία και την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Ηροδότου 7 αρκεί για εκδοθεί η κάρτα απεριόριστων διαδρομών χωρίς άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Έτσι για ένα εξάμηνο μέχρι δηλαδή και τον Φεβρουάριο του 2013 οι φοιτητές – κάτοχοι της κάρτας θα μπορούν να μετακινούνται με τα mini bus σε οποιαδήποτε σημείο της πόλης. Με αυτήν την προσφορά εξασφαλίζεται η μετακίνηση φοιτητών που διαμένουν σε περιοχές εκτός του κέντρου, όπως νοσοκομείου, Στρατώνων και Σταθμού, αφού κάθε μισή ώρα ένα λεωφορείο θα περνάει έξω από την πόρτα τους.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

Στο μεταξύ η διοίκηση της εταιρείας επιβεβαιώνοντας στην πράξη το ενδιαφέρον της για τη φοιτητική κοινότητα, δηλώνει ότι έπειτα από επικοινωνία με το Δ.Π.Θ. ο αριθμός των λεωφορείων που αφορούν τη γραμμή 4 της Πανεπιστημιούπολης, από 48 μετατρέπετε σε 60. «Λάβαμε υπόψη μας τα παράπονα σας και κάναμε το καλύτερο δυνατό για την ασφάλεια και την άμεση μετακίνηση σας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ

Οι φοιτητές δεν είναι η μοναδική ομάδα πολιτών για την οποία το Αστικό ΚΤΕΛ έχει μεριμνήσει με ειδικές τιμές, αφού υπάρχουν μειωμένη εισιτήρια για μαθητές, και πολύτεκνοι, αναπηρικό δελτίο για άτομα με ειδικές ανάγκες και ετήσια κάρτα με σημαντική έκπτωση για τους κατόχους της. Φυσικά είναι γνωστό σε όλους τους χρήστες και όχι μόνο ότι το Αστικό Κτελ έχει εγκαταστήσει σύστημα τηλεματικής για τον εντοπισμό των λεωφορείων και την διαχείριση της κυκλοφορίας αυτών, ως και για την πληροφόρηση των επιβατών δια της οπτικής και ηχητικής αναγγελίας των στάσεων εντός όλων των λεωφορείων και στις περισσότερες τηλεματικές στάσεις δια της αναγγελίας της ώρας διέλευσης των επόμενων λεωφορείων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής λειτουργεί και ανανεωμένη ιστοσελίδα www.astikakomotinis.gr, όπου ο κάθε χρήστης του διαδικτύου μπορεί να βρει χρηστικές πληροφορίες, αλλά και ενημερωθεί για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια αλλά και έκτακτα γεγονότα. Στην ιστοσελίδα θα αντλήσει κανείς χρήσιμες πληροφορίες όπως αυτές προκύπτουν στην ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις». Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές.

Που μπορώ να μάθω αν έχει βρεθεί κάτι που έχω χάσει;
Στο τηλέφωνο του             25310 31796       κατά τις καθημερινές από 07:30 έως 14:30 ή στο τριψήφιο 185 κατά τις Κυριακές και αργίες από 07:30' έως 22:00' και καθημερινές από 14:30' έως 22:00'.
Επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων;

Στα λεωφορεία δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων. Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η μεταφορά σπαστών - αναδιπλούμενων ποδηλάτων μεγέθους έως 20'', εφόσον αυτά τοποθετούνται εντός ειδικής αποθηκευτικής θήκης - χειραποσκευής (με ιμάντες ασφάλισης και χωρίς να εξέχουν μηχανικά μέρη), εκ της οποίας δεν προκαλούνται κίνδυνοι για την ασφαλή μεταφορά των επιβατών.

Οι κάτοχοι των ως άνω σπαστών και σε θήκη ασφαλείας ποδηλάτων πρέπει να βρίσκονται δίπλα σ΄ αυτά και να φροντίζουν για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή όχλησης άλλων επιβατών.
Είμαι επαγγελματίας, που μπορώ να βρω εισιτήρια για πώληση από το κατάστημα μου;
-Στα γραφεία μας στην οδό Ηροδότου 7, Κομοτηνή.
Επιτρέπεται η μεταφορά ζώων στα λεωφορεία;

Επιτρέπεται η μεταφορά: Μικρών κατοικίδιων ζώων, μέσα σε ειδικά καλάθια διαστάσεων μέχρι 70x40x50 εκ. Μικρών σκύλων, εφόσον φέρουν φίμωτρο και καρτέλα που να αναγράφει τους προβλεπόμενους εμβολιασμούς. Επιβίβαση σκύλων - οδηγών τυφλών.