Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Μεταφορά αδέσποτων από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, χωρίς να αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή

Καταγγελίες από 
φιλοζωικές οργανώσεις

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Ανακοίνωση «Κιβωτού» για απομάκρυνση αδέσποτων από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης.
Όσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες με την περισυλλογή και μεταφορά από το Δήμο, υγιών και στειρωμένων αδέσποτων από το κέντρο της πόλης στον βοηθητικό χώρο απέναντι από το υπάρχον καταφύγιο θα θέλαμε να δηλώσουμε:
Α)Η πρόθεση της Δημοτικής αρχής για την απομάκρυνση από την πόλη όλων ανεξαιρέτως των αδέσποτων χωρίς καμιά διάκριση, έγινε αντιληπτή από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της όπως αποδεικνύουν οι μέχρι τώρα πράξεις της.
Β) Το φιλοζωικό σωματείο «ΚΙΒΩΤΟΣ» εκφράζει την αντίθεση του στις πρακτικές αυτού του είδους, δεδομένου ότι η απόφαση περισυλλογής δεν ελήφθη από την αρμόδια 5μελή επιτροπή που ορίζει ο νόμος 4039 /12. Την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της επιτροπής την επισημάναμε πολλές φορές στη Δημοτική Αρχή προκειμένου να αντιμετωπιστεί εγκαίρως η δραματική αύξηση των αδέσποτων στη περιοχή μας. Βέβαια ο Δήμος είναι κατά νόμο υπεύθυνος για την περισυλλογή των αδέσποτων στην περιοχή ευθύνης του αλλά με συγκεκριμένο τρόπο και με σκοπό την καταγραφή, τον εμβολιασμό την απαπαρασιτωση, τη στείρωση και τη σήμανση τους όπως ορίζεται από το νόμο 4039/12. Όσα είναι υγιή είτε δίνονται προς υιοθεσία είτε επιστρέφουν στο χώρο από τον οποίο περισυλλέγησαν. Τα άρρωστα ή επιθετικά ζώα παραμένουν εντός του καταφυγίου μετά από γνωμάτευση του αρμόδιου κτηνιάτρου και απόφαση της αντίστοιχης επιτροπής.
Γ) Τα όποια επεισόδια με αδέσποτα πρέπει να αναφέρονται στην Υγειονομική υπηρεσία και να επιλαμβάνονται οι κτηνίατροι του δημοτικού κτηνιατρείου.
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ,
Τ.Θ. 1141, Τ.Κ. 68100
EMAIL: kivotosalexpolis@gmail.com ,WEBSITE: www.kivotosalexpolis.gr