Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ενημερωτική εκδήλωση για τους εμβολιασμούς ενηλίκων στην Αλεξανδρούπολη

Πραγματοποιήθηκε 
την Τετάρτη 10 
Οκτωβρίου στο ΚΑΠΗ

         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στο Κ.Α.Π.Η. Αλεξανδρούπολης, από το Δήμο Αλεξανδρούπολης και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης και ο πρόεδρος του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Παναγιώτης Ζητάκης, ενώ ομιλητής ήταν ο Ειδικός Παθολόγος, Ευστάθιος Λευθεριώτης.

Στην ομιλία του ο κ. Λευθεριώτης ανέπτυξε το θέμα της πρόληψης μέσω του έγκαιρου τακτικού εμβολιασμού, τόσο για τη γρίπη, όσο και για την πνευμονιοκοκκική νόσο, επισημαίνοντας ότι τα εμβόλια που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού της χώρας για ενήλικες και παιδιά και χορηγούνται δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ, είναι απολύτως ασφαλή και προσφέρουν πρόσθετη θωράκιση στον οργανισμό από παθήσεις με σοβαρές επιπλοκές.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο εμβολιασμός είναι αποδεδειγμένα ένα από τα περισσότερο οικονομικώς αποδοτικά επιστημονικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής για τη δημόσια υγεία. Είναι μία από τις ελάχιστες υπηρεσίες υγείας που κοστίζει πολύ λίγο συγκριτικά με τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία και την ευημερία των πληθυσμών».