Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ξεκινά τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Ξάνθης!

30 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ανασφάλιστους ενώ 170 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση για τους άπορους προσφέρει η Τράπεζα της Αγάπης!

     ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΡΟΜΕΡΕΙΕΣ




Αθόρυβα και σταθερά ολοκληρώνεται το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Ξάνθης με τη συνδρομή ιατρών και φαρμακοποιών της περιοχής που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ανασφάλιστους και άπορους της Ξάνθης.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα «από την ερχόμενη εβδομάδα ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κοινωνικό μας Ιατρείο, με 30 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας». Τα εγκαίνια του Ιατρείου πρόκειται να πραγματοποιηθούν άμεσα ώστε να γνωστοποιηθούν οι ώρες λειτουργίας του Ιατρείου το οποίο θα εδρεύει στην πλατεία Μητροπόλεως.

Στο κόκκινο τα συσσίτια!
Αυξημένη για ακόμη μια χρονιά παρουσιάζεται η συμμετοχή στα κοινωνικά γεύματα που προσφέρει η Μητρόπολη σε άπορους που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο ζεστού φαγητού, με τον Μητροπολίτη Ξάνθης να επισημαίνει πως «προσπαθούμε όσο το επιτρέπουν οι δυνατότητές μας να σταθούμε δίπλα στον άνθρωπο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, καλύπτουμε υλικές ανάγκες αλλά περισσότερο τονώνουμε το ηθικό και αναπτερώνουμε την ελπίδα».

Φέτος η Μητρόπολη Ξάνθης μέσω της Τράπεζας της Αγάπης, στην οποία συμμετέχουν εθελοντές, προσφέρει σε καθημερινή βάση 170 μερίδες, ενώ η ζήτηση παρουσιάζεται αισθητά μεγαλύτερη. «Υπάρχει και το κοινωνικό παντοπωλείο στην Του Θεού Σοφίας για να δίνουμε κάποια τρόφιμα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και βλέπουμε ότι ο λαός μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της εκκλησίας».