Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ξεκινούν απόψε οι «Γιορτές Νέστος 2010»



ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Ένα τριήμερο ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, δράσης και απόλαυσης στις όχθες του Νέστου ξεκινά και φέτος. Οι ‘Γιορτές Νέστος 2010' που διοργανώνει για 12η χρονιά η Νομαρχία Ξάνθης με την Εταιρεία Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ξάνθης, στα στενά του Νέστου, στη Γαλάνη, φιλοδοξούν και φέτος να αναδείξουν τον φυσικό πλούτο της περιοχής, να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να ψυχαγωγήσουν τους ντόπιους και τους επισκέπτες.

Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων έχει ως εξής :



Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

18:00 Γνωρίζουμε τη φύση του Νομού Ξάνθης μέσα από τα βιβλία.

Έκθεση βιβλίου

Φύση, Οικολογία, Ιστορία, Παράδοση, Λογοτεχνία

YΠΕYΘΥΝΟΣ: Εταιρία Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομού Ξάνθης.

21:00 Πρώτη προβολή πανελλαδικά του περιβαλλοντικού ντοκιμαντέρ του διάσημου φωτογράφου Λουί Ψυχογιού «The Cove»

Ο Ρίτσαρντ Ο΄Μπάρι παγκοσμίως γνωστός από την δεκαετία του 60 για την εκπαίδευση των δελφινιών, δουλεύοντας στο δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα «Flipper»,καθημερινά ασχολείτο με τα δελφίνια και ευχαριστούσε έτσι το τηλεοπτικό του κοινό. Μια μέρα όμως ένα τραγικό συμβάν οδήγησε στο να βάλει ο ίδιος τέλος σε αυτό που είχε δημιουργήσει. Το «THE COVE» διηγείται το πώς ο Ο΄Μπάρι , ο σκηνοθέτης Λουί Ψυχογιός και μια ομάδα ακτιβιστών, κινηματογραφιστών και δυτών ανέλαβαν την μυστική αποστολή να εισχωρήσουν σε ένα μικρό θαλάσσιο κόλπο στην Ιαπωνία, ρίχνοντας έτσι φως σε ένα σκοτεινό και θανάσιμο μυστικό. Η σοκαριστική ανακάλυψη που έκαναν ήταν μόνο «η κορυφή του παγόβουνου». Το φιλμ αυτό ξεσκεπάζει όχι μόνο ένα ειδεχθές «έγκλημα», αλλά αποκαλύπτει και μια επικίνδυνη αλήθεια σχετικά με την επίδραση του ανθρώπου στον πλανήτη μας. Το συγκλονιστικό αυτό ντοκιμαντέρ κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2010, καθώς και αμέτρητα άλλα βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ (Βραβείο Κοινού στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σάνταυς, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμανέρ από τις ενώσεις και Writers Guild of America, National Board of Review και Writers Guild of America κ.α.) αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

YΠΕYΘΥΝΟΣ: Εταιρία Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομού Ξάνθης.



Όπως έγινε γνωστό από τη Νομαρχία, η είσοδος στις συναυλίες καθώς και σε όλες τις δραστηριότητες του Προγράμματος είναι ελεύθερη. Θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά του κοινού με λεωφορεία του ΚΤΕΛ ως εξής:

Παρασκευή 20/8 από 18:00-21:30 και επιστροφή