Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ο Κοτσάκης και ο Καραγκιόζ Μουφτής

Το πρωί της Πέμπτης το THRAKILIVE σας αποκάλυψε την παρουσία του TRT στην Κομοτηνή. Ήρθε η ώρα να μάθετε τι ακριβώς συνέβη στην εκπομπή από την πλατεία της πόλης. Απίστευτη προπαγάνδα με την ανοχή τοπικών αρχών...




Σε εξέλιξη βρίσκεται εκπομπή από την κεντρική πλατεία Κομοτηνής η οποία μεταδίδεται ζωντανά στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT. Ο λόγος για το λεγόμενο Balkan Express, το “τραίνο της ειρήνης και της φιλίας” από την Τουρκία που ταξιδεύει ανά τα Βαλκάνια.

Στην ζωντανή εκπομπή από την κεντρική πλατεία Κομοτηνής παρουσιάστηκαν τηλεοπτικά διάφοροι πολιτικοί και όχι μόνο παράγοντες της περιοχής. Κι ενώ κάποια στιγμή είδαμε να μιλά στην κάμερα ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, αμέσως μετά σειρά για να μιλήσει πήρε …ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ!

Δε γνωρίζουμε ποιος επέλεξε τη λίστα των καλεσμένων της εκπομπής αλλά φανταζόμαστε. Ωστόσο οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι οφείλουν πριν να παρουσιάζονται σε τέτοιου είδους εκπομπές να ενημερώνονται ως προς το περιεχόμενό τους πριν “νομιμοποιήσουν” με την παρουσία τους πρόσωπα και καταστάσεις.

Ακόμη κι αν η Αγκυρα και τα εντεταλμένα όργανά της επιμένουν να παίζουν θέατρο σκιών παρουσιάζοντας κάποιους που εκλέχτηκαν με σήκωμα του χεριού μέσα σε 15 καφενεία ως “εκλεγμένους μουφτήδες”, τέτοιου είδους αποστολές στην Θράκη οφείλουν να σέβονται τους νόμους της Ελλάδας και να παρουσιάζουν πρώτα τον νόμιμο μουφτή και μετά όποιον άλλον θέλουν.

Αν κάποιο ιδιωτικό (πόσο “ιδιώτης” άραγε μπορεί να είναι κάποιος σε μια χώρα όπως η Τουρκία;) τούρκικο ΜΜΕ έρχεται στη χώρα και …φτύνει κατάμουτρα τους νόμους και τις παραδόσεις της περιοχής, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να μη συμμετέχουμε σε αυτού του είδους τα κουκλοθέατρα.

Θέλουν να παρουσιάζουν τον “εκλεγμένο μουφτή”; Ας τον παρουσιάσουν. Σε λίγο μπορεί να παρουσιάσουν και “εκλεγμένο πρωθυπουργό της Τουρκικής Δυτικής Θράκης” ή και ότι άλλο τους κατέβει. Αλλωστε η Ελλάδα είναι η χώρα της Ελευθερίας και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι νομίζει. Εμείς μόνο να είμαστε λίγο σοβαροί και μετρημένοι και να μη παρουσιάζουμε αυτό το θέατρο σκιών ως νόμο και πραγματικότητα αλλά ούτε και να συμμετέχουμε σε αυτό γιατί κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα.

Αλλωστε δεν πέρασε και πολύς καιρός από τότε που η ίδια η Unesco γύρισε την πλάτη στην Ελλάδα και αναγνώρισε πως ο Καραγκιόζης είναι Τούρκος! Ας τους αφήσουμε λοιπόν να χαρούν αυτή την αποκλειστικότητα…


Πηγή: rodopinews.gr