Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

«Υπόθεση Μαρκογιαννάκη» και στο ΠΑΣΟΚ Ροδόπης;


Πιέζεται ο Χατζηοσμάν να μην στηρίξει τους υποψηφίους του κόμματός του αλλά ανεξάρτητους μειονοτικούς.
Τι απαντά; Κινδυνεύει με διαγραφή από τον Παπανδρέου; Τι γράφει ο μειονοτικός Τύπος; Διαβάστε αναλυτικα, σε μετάφραση...



Ενδιαφέρον το σχόλιο που αλίευσε και μετέφρασε από την εφημερίδα «Μπιρλίκ» ο συνεργάτης της εφημερίδας Ονούρ Μουσταφά Αχμέτ και αναφέρεται στις διεργασίες που αφορούν στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και στην εμμονή κάποιων από πλευράς μειονότητας στο θέμα της ανεξάρτητης λίστας, κάτι που είδαμε και στις περσινές εκλογές για την Ευρωβουλή. Ο σχολιογράφος με αφορμή δήλωση του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν στην εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» για στήριξη του Γιώργου Πετρίδη για τον δήμο Κομοτηνής ασκεί δριμεία κριτική εναντίον του και ζητά από τους πολιτικούς φορείς της μειονότητας να ξεκαθαρίσουν την θέση τους όσον αφορά στο θέμα της υποψηφιότητας Πετρίδη...




Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, δήλωσε ότι στηρίζει τον κ. Γιώργο Πετρίδη, που ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής. Την είδηση ότι ο κ. Χατζηοσμάν θα στηρίζει τους υποψήφιους του κόμματός του την ανακοίνωσαν και άλλα μέσα.


Στις μέρες μας όμως που η μειονότητα προσπαθεί να καταθέσει μια ανεξάρτητη λίστα για να συμμετάσχει στις εκλογές του Νοεμβρίου, η ανακοίνωση αυτή του κ. Χατζηοσμάν έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία. Σε πολλές πλευρές και αρμόδιους της μειονότητας, αυτή η απρόοπτη εξέλιξη δημιούργησε αναστάτωση. Για πολλά χρόνια, ο κ. Χατζηοσμάν στήριζε το κόμμα DEP του Αχμέτ Σαδίκ και έδωσε αγώνα για τα δικαιώματα της μειονότητας, όμως τελικά το παράτησε και πέρασε στο ΠΑΣΟΚ. Και τώρα που η μειονότητα προσπαθεί να συνθέσει μια ανεξάρτητη λίστα, ο κ. Χατζηοσμάν ανακοινώνει ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Δεν έπρεπε να κινείται παράλληλα με τις αποφάσεις της μειονότητας, αφού εκπροσωπεί την μειονότητα στη βουλή; Αν δεν το ανακοινώσει αυτό στο κόμμα του, αυτό σημαίνει ότι ο κ. Χατζηοσμάν δεν είναι βουλευτής, δεν εκπροσωπεί τη μειονότητα, αλλά σε γενικές γραμμές την πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα και έτσι δουλεύει μόνο για το κόμμα του. Για αυτό το λόγο φαίνεται πως τις ψήφους που παίρνει από την μειονότητα, τις παίρνει όχι για την μειονότητα, αλλά για το ΠΑΣΟΚ.


Μόνο αν ο κ. Χατζηοσμάν βγει και πει ότι στηρίζει την ανεξάρτητη λίστα που εκπροσωπεί την μειονότητα, θα μπορέσει να γυρίσει αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει σχηματισθεί εναντίον του.

Τη στήριξη του στην υποψηφιότητα Πετρίδη εξέφρασε ο κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν

Την απόλυτη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιώργου Πετρίδη εξέφρασε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, με δήλωση του στη «Φωνή της Ροδόπης». Ο κ. Χατζηοσμάν ερωτώμενος από τη «Φωνή» προκειμένου να σχολιάσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Κομοτηνής στο πρόσωπο του Γιώργου Πετρίδη τόνισε τη συστράτευση και συμπόρευσή του ενώ παράλληλα, κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της περιοχής να κάνουν το ίδιο προκειμένου να υπάρξει μια νέα διοίκηση στο Δήμο.


Αναλυτικά δήλωσε πως «σαν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συστρατεύομαι απόλυτα και υποστηρίζω τις επιλογές του κόμματος. Χαιρετίζω την επιλογή του Γιώργου Πετρίδη για το Δήμο Κομοτηνής και τον στηρίζω ανεπιφύλακτα.


Το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες για μια νέα διοίκηση στο Δήμο μας. Η νίκη θα προκύψει με την συμπόρευση όλων των δημοκρατικών πολιτών για τη δημιουργία ενός μαζικού κινήματος μεταξύ των πολιτών».


Οι άλλοι τι κάνουν;


Με την εξέλιξη αυτή που αφορά στον κ. Χατζηοσμάν, η μειονότητα περιμένει με αγωνία και τη στάση των υπόλοιπων αρμοδίων που εκπροσωπούν τη μειονότητα στην περιοχή μας, όπως του Μεχμέτ Ντεβετζίογλου, της Σιμπέλ Μουσταφάογλου, του Γκαλίπ Γκαλίπ, του Αλί Μέρτογλου, του Ριντβάν Μολλά Ισα, της Σεβγκί Σαλίμ, του Σινασί και άλλων σημαντικών προσώπων. Αν στηρίξουν και αυτοί το ΠΑΣΟΚ, τότε δυστυχώς θα φανεί ότι η μειονότητα δεν εκπροσωπείται από αυτά τα στελέχη. Τότε όλη η κοινωνία θα καταλάβει για ποια συμφέροντα δίνουν αγώνα αυτοί. Δεν είναι ντροπή, ενώ από τη μια η μειονότητα να θέλει να βγάλει δικούς της ανεξάρτητους υποψήφιους αυτοί να υποστηρίζουν τα συμφέροντα των κομμάτων σε αυτές ειδικά τις εκλογές; Η κοινωνία ξέρει πολύ καλά τι τρέχει και κανείς δεν μπορεί πια να ξεγελαστεί.


Αυτά τα ονόματα που αναφέραμε παραπάνω, θα μπορέσουν να βγουν και να ανακοινώσουν ότι θα ενεργήσουν παράλληλα με τις αποφάσεις της μειονότητας; Θα το δούμε αυτό σύντομα. Αν δεν ανακοινώσουν αυτό, οι μάσκες τους θα έχουν πέσει πια. Ενώ ο κόσμος στα χωριά περνά δύσκολες στιγμές, δεν ξέρουν ακόμα τι γίνεται γύρω τους. Για αυτό το λόγο, το συντομότερο δυνατό να βγουν και να πουν ποιόν θα στηρίξουν, τη μειονότητα ή το ΠΑΣΟΚ; Η κοινωνία περιμένει απάντηση από αυτούς τους αρμόδιους και θα αποφασίσει ανάλογα με τη στάση τους για τη ψήφο που θα δώσει το Νοέμβριο.


Μπείτε στις εκλογές με ανεξάρτητη λίστα, κάντε διαπραγματεύσεις και όποιος δίνει το μέγιστο στηρίξτε εκείνον


Στην Κομοτηνή υπάρχουν πάνω από 11 χιλιάδες ψήφοι από τη μειονότητα. Αυτές τις ψήφους, οι αρμόδιοι, όπως σε όλες τις εκλογές, πάλι στα κόμματα θα προσπαθήσουν να τους μοιράσουν; Από τη μια, έχουν κάνει την πολιτική κύρια δουλειά τους και παίζουν με το λαό και από την άλλη, στηρίζουν τη κυβέρνηση φοβούμενοι μην θυμώσει το ΠΑΣΟΚ και χάσουν κάτι.


Ο κ. Χατζηοσμάν ανακοίνωσε σε ελληνόφωνη εφημερίδα την στάση του και για αυτό το λόγο να μην πει κανείς ότι τον στοχοποιούμε πάλι. Η μειονότητα ζητά ανεξάρτητη λίστα για το δήμο της Κομοτηνής, ενώ ο κ. Χατζηοσμάν ζητά από τον κόσμο να στηρίξει τη λίστα του ΠΑΣΟΚ. Με αυτό το δίλημμα φαίνεται πως όλοι προσπαθούν για το δικό τους συμφέρον και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον αγώνα της μειονότητας.


Θυμόμαστε ότι πριν λίγες βδομάδες στο γραφείο του κ. Χατζηοσμάν υπήρξε ένα επεισόδιο για του μουφτήδες. Αλλά όλοι το ξέχασαν ξαφνικά. Ο κ. Χατζηοσμάν είχε πει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το γεγονός και ότι απέλυσε τον Μεχμέτ Μπεράτ που είχε γράψει το κείμενο και δεν είχε πια καμιά σχέση μαζί του. Παρόλα αυτά πριν λίγο καιρό σε μια κηδεία βρέθηκαν μαζί και ήταν χέρι με χέρι. Εκτός από αυτό, μάθαμε ότι ο κ Μεχμέτ Μπεράτ αυτή τη στιγμή δουλεύει στο παλιό γραφείο του κ. Χατζηοσμάν στη Νομαρχεία. Αν είναι αλήθεια και αυτό δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο πια...



Πηγή: http://www.paratiritis-news.gr/