Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Κρούσμα από τον ιό των κουνουπιών στον Έβρο;


Το πρώτο πιθανό κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου προβληματίζει στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Τι αναφέρουν οι γιατροί;



Το πρώτο πιθανό κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή του Έβρου προβληματίζει τους γιατρούς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για έναν άνδρα 85 ετών, ο οποίος εμφανίζει αρκετά από τα συμπτώματα της νόσου που έχει κάνει την εμφάνισή της στη βόρεια Ελλάδα.

Εξάλλου, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, σε καθημερινή βάση θα παρουσιάζονται πέντε με δέκα περιστατικά μέχρι και τον Σεπτέμβριο, οπότε λήγει η περίοδος αυξημένης συχνότητας της νόσου.
Το βασικότερο σύμπτωμα που έχει κινητοποιήσει τους γιατρούς της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του ΠΓΝΑ είναι ο υψηλός πυρετός που εμφανίζει ο άνδρας.

Λόγω της περιόδου που διανύουμε, της ηλικίας του ασθενή και των συνεχών κρουσμάτων του ιού που καταγράφονται καθημερινά, του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και τα αποτελέσματά τους αναμένονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης εντός των επόμενων ημερών. Έως τότε, ο 85χρονος παρακολουθείται στενά από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.


Πηγή: http://www.gnomi-evros.gr/